Sad se stvarno kupuje zbog članaka

POGLEDAJTE: Izašao prvi Playboy bez golih žena

Legendarni američki časopis za muškarce, Playboy, ispunio je obećanje i napravio najradikalniju promjenu svoje izdavačke politike u 62 godine svog postojanja. Objavio je broj u potpunosti bez golih žena, po čemu je postao poznat.

Riječ je o povijesnoj prekretnici. Na naslovnici je osvanula model Sarah McDaniel koja u oskudnoj “kućnoj odjeći”, u gaćicama i topiću, snima selfie za nepoznatog srećkovića uz prikladnu poruku “Heyyy ;)”.

“Ideja naslovnice je da se predstavim kroz zamišljenu perspektivu moga dečka”, rekla je McDaniel u priopćenju koje je izdao Playboy. Na duplerici broja je Dree Hemingway, inače praunuka pisca Ernesta Hemingweya, a u broju je i Myla Dalbesio.

McDaniel je postala popularna zbog različite boje očiju, a njezin Instagram profil ima više od 230.000 sljedbenika.

Playboy je odluku da prestane objavljivati fotografije golih žena donio prošle godine. Odluka je donesena zbog pada prodaje, jer je golotinja zahvaljujući internetu potpuno dostupna i Playboyeve slike u tome nemaju publiku. Čelnici magazina kazali su da su promjene koje je Playboy pokrenuo jednostavno pregazile časopis.

Odustajanje od golotinje na naslovnici omogućit će časopisu bolju poziciju na kioscima, a zarada putem online prodaje pokazala je zasad skok od 400 posto, tako da je potez da Playboy postane čedan možda bio i dobar.

KRAJ JEDNE ERE: Playboy više neće objavljivati slike golih žena

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr