OKOLNOSTI IZBIJANJA SU NEPOZNATE

PLANULA POVIJESNA SANKTPETERBURŠKA TVORNICA: Jedan vatrogasac izgubio život u velikom požaru; Borba s vatrom i dalje traje

Okolnosti izbijanja požara još su nepoznate i vatrogasci nastavljaju borbu s vatrom koja se vidi iz povijesnog središta Sankt Peterburga i zahvaća više od 10.000 četvornih metara

Veliki požar koji je uzeo život jednog vatrogasca, a dvojica su teško ozlijeđena, nastavio se u ponedjeljak širiti na području povijesne tvornice u Sankt Peterburgu, nekadašnje ruske carske prijestolnice.

Okolnosti izbijanja požara još su nepoznate i vatrogasci nastavljaju borbu s vatrom koja se vidi iz povijesnog središta Sankt Peterburga i zahvaća više od 10.000 četvornih metara.

12. TRAVNJA 2021: Dim se širi iz zgrade tekstilne tvornice Nevskaya Manufaktura dok se požar s pet alarma širi na površinu od 1500 kvadratnih metara.Foto: Profimedia

Vatrogasci se bore s vatrom.Foto: Profimedia

Jedan vatrogasac je poginuo, dvojica teško ozlijeđena

“Manufaktura Nevski”, veliki kompleks od crvene opeke što ga je u XIX. stoljeću dao izgraditi engleski industrijalac, dugo je bila jedna od najvećih tekstilnih tvornica SSSR-a. Do danas je ostala djelomice industrijski pogon, jedan dio je napušten, a dijelom je iznajmljena kao trgovački prostor.

Jedan vatrogasac je poginuo pri gašenju, a dvojica su teško ozlijeđena, prenosi agencija France presse podatke ministarstva za hitne situacije. Vatra je i dalje jaka i guta obližnja stabla, a u gašenju sudjeluje 350 vatrogasaca.

Rusko ministarstvo navelo je da je 40 ljudi evakuirano iz tvornice u jugoistočnom dijelu Sankt Peterburga. Istražni odbor pokrenuo je istragu zbog nemara koji je doveo do smrti.

Prema državnoj novinskoj agenciji TASS, tijekom inspekcije u veljači i ožujku utvrđene su brojne nepravilnosti, posebice nedostatak alarmnih sustava i automatskog gašenja.

Eksplozije i požari relativno su česti u Rusiji zbog zastarjele infrastrukture i nepoštivanja sigurnosnih normi. U prosincu je 11 osoba smrtno stradalo u požaru u domu za starije osobe u području Urala.

PONOVNO POŽAR U ZAGREBU: Gorjela baraka, promet bio zaustavljen zbog intervencije vatrogasaca

Povratak na Net.hr