KAOS ZA IZBORE

PLANIRALI TERORISTIČKE AKCIJE I LIKVIDACIJE: U Crnoj Gori uhićeno 20 naoružanih Srba, vođa im bivši šef policije

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u nedjelju, nakon uhićenja terorističke skupine iz Srbije, da je Crna Gora koja danas bira novi saziv parlamenta, stabilna i ozbiljna država te da ne očekuje nikakve incidente.

Direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović potvrdio je Javnom servisu crnogorske televizije da je, na temelju obavještajnih podataka i suradnje s policijama u regiji tijekom noći uhitila 20 građana Srbije, a za jednom osobom i dalje se traga.

Skupina je, kazao je Stojanović, kanila na području Crne Gore tijekom dana i izborne noći izvesti niz terorističkih akcija, izazvati kaos u državi, napasti ustanove sustava ne isključujući i atentate na najviše državne dužnosnike.

Na čelu skupine je bivši smijenjeni šef žandarmerije iz Srbije Bratislav Bata Dikić.

Policija je o svemu obavijestila državno tužiteljstvo Crne Gore.

Đukanović ne očekuje incidente

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da je “Crna Gora veoma stabilna država, i tko god misli da se može njome poigravati, završit će kao što su i do sad završavali”, rekao je i dodao kako ne očekuje da danas može biti incidenata.

PLANIRALI TERORISTIČKE AKCIJE I LIKVIDACIJE: U Crnoj Gori uhićeno 15 teško naoružanih Srba

Pošto je glasao na svome biračkom mjestu Đukanović je novinarima rekao da očekuje da parlamentarni izbori budi pošteni i bez nepravilnosti te da Crna Gora još jednom potvrdi da je stabilna država.

Rekao je kako očekuje da će nakon ovih izbora Crna Gora nastaviti stabilno i dinamično napredovati prema svojim europskim i euroatlantskim ciljevima.

Desete po redu parlamentarne izbore od uvođenja višestranačja i četvrte u neovisnoj Crnoj Gori analitičari nazivaju svojevrsnim referendumom “za” ili “protiv” ulaska Crne Gore u NATO i Europsku uniju,

Predsjednik Filip Vujanović rekao je kako očekuje da izbori pokažu punu demokratsku zrelost Crne Gore i istaknu je kao dobar primjer u regiji.

Izbori neizvjesni zbog jake oporbe

Do 12 sati glasovalo je 158.300 građana ili 29,9 posto upisanih birača, priopćila je Državna izborna komisija.

Na svim dosadašnjim izborima uvjerljivo je pobjeđivala vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) premijera Đukanovića s koalicijskim partnerima, uglavnom manjinskim strankama i Socijaldemokratskom partijom (SDP) Ranka Krivokapića, koja je nedavno izašla iz koalicije s DPS-a i podijelila se na dva bloka.

CRNOGORCI IZLAZE NA IZBORE: Opredjedjeljenjem za vlast odlučit će i o referemdumu za NATO i EU

Današnji su izbori neizvjesni zbog jake oporbe, za koju vlast tvrdi da se financira iz Moskve i novcem ruskih, srpskih i crnogorskih tajkuna. Tako će, pored Đukanovićeva DPS-a, ključnu ulogu imati dva oporbena saveza, Demokratski front (DF) i koalicija “Ključ”.

Biračka mjesta bit će zatvorena u 20,00 sati, a prvi neslužbeni rezultati bit će objavljeni oko 21,00 sat.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr