PRIJETNJA NA DAN IZBORA

PLANIRALI TERORISTIČKE AKCIJE I LIKVIDACIJE: U Crnoj Gori uhićeno 15 teško naoružanih Srba

Crnogorska policija uhitila je tijekom noći na nedjelju 15 naoružanih osoba ubačenih iz Srbije u Crnu Goru s ciljem narušavanja odvijanja parlamentarnih izbora u toj zemlji, javio je u nedjelju ujutru podgorički Portal Analitika, pozivajući se na izvore bliske policiji.

Kako javlja taj podgorički medij i televizija Pink M, te su osobe planirale tijekom izbornog dana na teritoriju Crne Gore izazvati nerede i oružane sukobe, pa čak i likvidacije.

Oni su sa sobom unijeli veliku količinu oružja i eksploziva, a na čelu skupine je bivši smijenjeni šef žandarmerije iz Srbije Bratislav Bata Dikić.

Crnogorska policija još nije potvrdila niti demantirala te informacije, te se očekuje njihovo priopćenje.

“Grupa je na temelju dogovora s pojedincima iz jedne političke grupacije planirala terorističke akcije”, navodi Pink M Televizija. Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović izjavio je prošlog četvrtka “da prema operativnim saznanjima postoji mogućnost izazivanja nereda i eventualne eskalacije nemira”, te da su “službenici Uprave policije spremni odgovoriti na sve sigurnosne izazove”.

CRNOGORCI IZLAZE NA IZBORE: Opredjedjeljenjem za vlast odlučit će i o referemdumu za NATO i EU

Do 11 sati glasovalo 20,4 posto građana

U Crnoj Gori se u nedjelju održavaju parlamentarni izbori, deseti od uvođenja višestranačja, a četvrti nakon obnove neovisnosti.

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, do 11 sati je glasovalo 20,4 posto od 528.817 osoba s biračkim pravom.

Parlamentarne izbore u Crnoj Gori prati 2.600 domaćih i stranih promatrača.

Povratak na Net.hr