THOMAS LANE NA SLOBODI

PLAĆENA JAMČEVINA OD 750 000 DOLARA: Pušten jedan od policajaca optužen za Floydovu smrt

Bivši policajac Thomas Lane (37) pušten je iz pritvora nakon što je uplaćena jamčevina od 750.000 dolara. Lane je jedan od trojice policajaca optuženih za pomaganje i podržavanje ubojstva u Minneapolisu 25. svibnja

Jedan od četvorice bivših policajaca optuženih za ubojstvo Georgea Floyda, Afroamerikanca čija je smrt izazvala prosvjede protiv rasizma i policijske brutalnosti, pušten je iz pritvora nakon što je za njega plaćena jamčevina.

Bivši policajac Thomas Lane (37) pušten je iz pritvora nakon što je uplaćena jamčevina od 750.000 dolara. Lane je jedan od trojice policajaca optuženih za pomaganje i podržavanje ubojstva u Minneapolisu 25. svibnja.

Četvrti policajac, Derek Chauvin koljenom je gotovo devet minuta pritiskao Floydov vrat dok je Floyd zapomagao da ne može disati. Chauvin je optužen za ubojstvo drugog stupnja. Sva četvorica otpuštena su iz policijske službe.

OVO SU POLICAJCI ZBOG KOJIH JE AMERIKA DANIMA NA NOGAMA: Dobili su otkaze, jedan je optužen za ubojstvo, a ostali za pomaganje

Laneov odvjetnik: ‘Moj klijent je htio pomoću Floydu’

Odvjetnik policajca Lanea, Earl Gray, rekao je da je njegov klijent pokušao pomoći Floydu. Dodao je da je to Laneu bio četvrti dan na dužnosti i da mu je Chauvin bio mentor, pišu mediji.

“Što je moj klijent trebao činiti osim slijediti ono što govori njegov mentor?”, rekao je Gray na ročištu, a prenijeli Forbes i drugi mediji.

Prosvjedi su se u SAD-u nastavili i 17. dan, a puno se ljudi okupilo u Portlandu i Oregonu gdje su neki aktivisti bacali boce na policiju. Mediji su ranije izvijestili da je više od 1.000 prosvjednika u Portlandu pozivalo na ostavku gradonačelnika.

Prosvjednici u Portsmouthu u Virginiji oštetili su spomenik Konfederaciji i srušili dijelove kipa predsjednika Konfederacije Jeffersona Davisa. Jedan muškarac je pritom ozlijeđen, tvitao je reporter televizije WAVY.

GEORGE FLOYD DIGAO JE NA NOGE CIJELI SVIJET, ČAK SU I DJECA NA ULICAMA: Doista je jezivo čega su tako mlada morala postati svjesna

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr