PREDSJEDNIČKA DEBATA

NISU SE NADALI: Ovaj čovjek je postavio zanimljivo pitanje na TV debati i oduševio svijet, evo što su rekli Hillary i Trump

Mnogo je bilo zanimljivih pitanja i odgovora tijekom jučerašnje predsjedničke debate između Hillary Clinton i Donalda Trumpa, no samo jedno je izazvalo posebno oduševljenje publike.

Američka predsjednička utrka bliži se svom kraju, a samim time retorika postaje sve oštrija, a kandidati sve kritičniji jedan prema drugome. Na jučerašnjoj, drugoj po redu, debati rasprava je, prema očekivanom, gotovo odmah skrenula na temu Trumpove seksualne agresije prema ženama, da bi se nastavila s temama kao što su porez, odnos s Rusijom i Sirijom, te budućnost aktualnog Obamacarea.

CLINTON I TRUMP U DRUGOJ DEBATI: On kaže da su njegove izjave o ženama bile “muške priče iz svlačionice”

Dio pitanja su postavljali moderatori, a dio pitanja publika. Tako je u jednom trenutku pitanje iz publike postavio dotični Karl Becker.

Trik-pitanje ili?

‘Neovisno o trenutačnoj retorici, možete li navesti jednu pozitivnu stvar koju poštujete jedan na drugome?’, pitao je Becker i izazvao pljesak publike.

Clintonova je igrala na kartu Trumpovih roditeljskih sposobnosti. ‘Ja poštujem njegovu djecu. Njegova djeca su nevjerojatno sposobna i predana i mislim da to mnogo govori o Donaldu. Ne slažem se gotovo ni sa čime što on govori ili radi, ali ovo poštujem. To je nešto što mi je vrlo važno kao majci i baki’, odgovorila je Hillary Clinton.

ŽESTOKI OKRŠAJ NA PRVOJ PREDIZBORNOJ DEBATI U SAD-u: ‘Dakle, Donalde, znam da živite u vlastitoj stvarnosti, ali to nisu činjenice’

Donald Trump je pak bio malo izravniji. ‘Ona ne staje, ona ne odustaje. Ja to poštujem. Ona je borac. Ja se ne slažem s većinom onoga za što se bori, ne slažem se s njezinom prosudbom u većini slučajeva, ali ona ne odustaje i smatram to vrlo dobrom karakteristikom’, odgovorio je republikanski kandidat.

Inače, prema posljednjim anketama Hillary Clinton bilježi značajnu prednost te će se ovih dana vidjeti je li jučerašnja debata Trumpu donijela prijeko potreban vjetar u leđa.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr