banner

DOBAVLJAČI SU NEPOZNATI

PFIZER I BIONTECH PREDAJU SRBIJI DOKUMENTACIJU ZA REGISTRACIJU CJEPIVA: Do kraja godine nabavit će milijun doza

Državnih vrh Srbije najavio je ranije da će do kraja godine nabaviti milijun doza cjepiva, ne navodeći tko bi mogli biti dobavljači.

Farmaceutske tvrtke Pfizer i BioNTech predat će u srijedu srbijanskoj Agenciji za lijekove i medicinska sredstva (ALIMS) neophodnu dokumentaciju za registriranje njihovog cjepiva protiv koronavirusa i u Srbiji, objavio je beogradski provladin tabloid Kurir.

List tvrdi, pozivajući se na neimenovane izvore, da je taj dogovor postignut u utorak na sastanku predstavnika Pfizera i BioNTecha s premijerkom Anom Brnabić i ministrom zdravstva Zlatiborom Lončarom.

NJEMAČKI STRUČNJACI STIŠAVAJU EUFORIJU: Cijepljenje bi moglo potrajati preko godinu dana

Srbija će do kraja godine nabaviti milijun doza cjepiva

Premijerka Brnabić u utorak je u medijima najavila sastanak s predstavnicima farmaceutskih tvrtki, ali se srbijanske vlasti još nisu očitovale o rezultatima tih pregovora.

Državnih vrh Srbije najavio je ranije da će do kraja godine nabaviti milijun doza cjepiva, ne navodeći tko bi mogli biti dobavljači.

PUTIN NAREDIO MASOVNO CIJEPLJENJE KOJE U RUSIJI KREĆE IDUĆI TJEDAN: Koristit će domaće cjepivo Sputnjik V

Velika Britanija je je ranije danas postala prva država na svijetu koja je odobrila uporabu cjepiva protiv korona virusa Pfizer i BioNTecha, postavši prije SAD-a i EU-a prva zapadna zemlja koja je dala zeleno svjetlo cjepivu koje bi idućega tjedna trebali dobiti najranjivije skupine stanovništva, objavila je agencija Reuters.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr