UŽAS U ENGLESKOJ

PAS UBIO BEBU I OZLIJEDIO 22-MJESEČNOG BRATA: ‘Nebo je dobilo anđela, a naš mali vojnik se i dalje bori za život’

Roditelji dvojice braće koje je jučer napao bul terijer u njihovom domu u Essexu u Engleskoj odali su danas počast svojim malim anđelima, piše Daily Mail.

Pas je ubio četveromjesečnog Archiea Joe Darbya, dok je njegovom 22-mjesečnom bratu Danielu Jayu ostavio ozlijede koje su mu zauvijek promijenile život.

“Naši prekrasni sinovi Archie Joe Darby i Daniel-Jay Darby toliko su voljeni i bili su tako veseli mali dječaci”, piše u poruci majke Jade Rogers i njenog partnera.

“Ne djeluje stvarno da je naš mali Archie otišao na nebo dok je mali Daniel na intenzivnoj njezi, zbog tragičnog, tragičnog psećeg napada. Izgubili smo našu prekrasnu četveromjesečnu bebu a njegovog brata sada liječe zbog ozlijeda koje je pretrpio.”

“Nebo je dobilo prekrasnog malog anđela koji će nam svima jako nedostajati a naš mali vojnik još se snažno bori.”

Pas je uspavan

Pas je bio u vlasništvu djelatne policajke Clare Ferdinand. Nije poznato je li vlasnica bila prisutna u trenutku kada je pas, za kojeg se pretpostavja da je stafordski bul terijer, napao dvoje djece i njihovu majku.

Užasan napad dogodio se u domu u Colchesteru, ali detalji još uvijek nisu poznati. Majka je isto ozlijeđena. Svo troje su brzo odvezeni u bolnicu, a majka je navodno u trenutku napada bila u kupaonici.

Pas je u međuvremenu uspavan, uz pristanak vlasnice, dok se u kući vrši istraga o tome kako je došlo do tako nasilne smrti.

John Ferdinand, suprug vlasnice psa i vlasnik kuće u kojoj se napad dogodio, odbio je komentirati događaj.

Policija provodi istragu

“Radi se o tragičnom incidentu u kojem je malo dijete izgubilo život”, izjavio je policijski inspektor Elliot Judge, dodavši “Možemo potvrditi kako se incident dogodio unutar kuće u Harwich Roadu, pas je ubijen, i nitko nije uhićen.”

“Provodi se istraga kojom će s utvrditi činjenice povezane s ovom nesrećom. Očito je kako se radi o posebno teškom trenutku za obitelj, koji dobivaju podršku posebno izučenih policijskih službenika.”

Strafordski ul terijer često se miješa s pit bulomFoto: Wikimedia

Stafordski bul terijeri često se miješaju s pit bilovima, koji su zabranjeni u Velikoj Britaniji. Ostale zabranjene pasmine su japanski Tosa, Dogo Argentino i Fila Brasiliero.

Izjava Udruge za dobrobit pasa

Povodom nesreće oglasila se je i udruga za dobrobit pasa Kennel Club izjavom u kojoj se navodi kako je svako pas u stanju nanijeti ozlijede.

“Najdublje suosjećamo s obitelji bebe kojoj je tragično preminula, te djeteta i odrasle osobe koji su zadobili ozljede u ovom šokantnom incidentu. Ne znamo detalje što se dogodilo u ovom specifičnom slučaju i stoga ne možemo komentirati što je moglo rezultirati ovakvim napadom, no ono što znamo jest da su ovakvi incidenti srećom iznimno rijetki u Ujedinjenom Kraljevstvu”, napisala je Caroline Kisko, tajnica kluba.

“Kada se ovakvi incidenti dogode često se krivo fokusira na vrstu psa koji je napao, umjesto da se gleda isključivo na psa koji je napao. Napominjemo da je svaki pas sposoban nanijeti ozljede djetetu, isto kao što i svaki pas može biti prekrasan kućni ljubimac koji nikada ne pokaže bilo kakve znakove agresivnosti.”

Povratak na Net.hr