Papa otkrio zašto je uzeo ime Franjo

‘Jeste se naradili, ha?’, poručio je na prvom susretu brojnim okupljenim novinarima papa Franjo i odmah ih osvojio. Biranim i lijepim riječima govorio je o novinarskom poslu, a pokazujući koliko razumije potrebu sedme sile za novim informacijama, odlučio je otkriti zašto je uzeo ime Franjo.

Aula Paola VI. u Vatikanu u subotu ujutro je bila prepuna. Gotovo šest tisuća novinara stiglo je na prvi susret s novim Papom, a Svetoga su oca pozdravili dugim pljeskom.

“Hvala vam na vašem radu proteklih dana, naradili ste se. Znam da je bilo teško. Takav je vaš posao, težak i naporan”, kazao je Papa. “Ali jedna posebna pozornost je posvećena istini, dobroti i ljepoti i to nas zbližuje, nas i vas jer Crkva postoji upravo kako bi komunicirala tu istinu i ljepotu u osobi”, rekao je Papa. Kazao je i kako je u središtu Crkve Isus Krist, a ne Papa te da je ona u svojoj prirodi duhovna, a ne politička, prenosi BBC.

Papa je odlučio otkriti i zašto je odabrao ime Franjo. “U trenutku kada su objavili rezultat glasovanja, jedan od kardinala, moj dobar prijatelj iz Sao Paola, Cláudio Hummes zagrlio me, poljubio i rekao: ‘Ne zaboravi siromašne’. To mi je odzvanjalo u glavi i naravno, sjetio sam se Franje Asiškog“, kazao je Papa.

“Sjetio sam se i koliko ima ratova i koliko je svijetu potreban mir. Zato Franjo – zbog mira i zbog siromašnih”, otkrio je Bergoglio.

Povratak na Net.hr