INITMNA ODLUKA

PAPA FRANJO ODLUČIO JE UMRIJETI U RIMU: ‘Neću se vratiti u Argentinu. Ne nedostaje mi, živio sam ondje 76 godina’

Papa Franjo je u najnovijoj knjizi koja se bavi zdravljem poglavara Katoličke crkve rekao kako se neće vratiti kući u Argentinu te kako mu ona nimalo ne nedostaje

Papa Franjo vjeruje da će umrijeti u Rimu kao poglavar Katoličke Crkve i neće se vratiti u svoju domovinu Argentinu, rekao je u razgovoru preuzetom u knjizi “Zdravlje papa” čiji su najzanimljiviji dijelovi objavljeni u nedjelju u argentinskom dnevniku “La Nacion”. U tom razgovoru koji je u veljači 2019. u Vatikanu vodio s argentinskim novinarom i liječnikom Nelsonom Castrom, Sveti Otac kaže da razmišlja o smrti, ali je se ne boji.

U odgovoru na pitanje kako gleda na svršetak svog života, Franjo kojemu su 84 godine, rekao je: “Bit ću papa, na dužnosti ili u mirovini. Bit ću u Rimu. Neću se vratiti u Argentinu”.

Kako navodi autor knjige “Zdravlje papa. Liječnik, urota i vjera. Od Lava XIII. do Franje” koja u ponedjeljak izlazi u Argentini, “ovo je prvi put da jedan papa progovara o svojem zdravlju tako jasno kako je to učinio Franjo”.

Nekadašnji nadbiskup Buenos Airesa, Papa, rođen kao Jorge Bergoglio, rekao je i da mu Argentina ne nedostaje: “Ne, ne nedostaje mi. Živio sam ondje 76 godina. No žaloste me njezini problemi”, rekao je misleći pritom na gospodarsku krizu koja potresa tu južnoameričku zemlju.

Papa je primio cjepivo protiv covida-19. Uz to što je u poodmakloj dobi, poglavar 1,3 milijarde katolika se smatra rizičnim: u 21. godini, 1957., prebolio je upalu plućne ovojnice, zbog čega mu je odstranjen dio desnog plućnog krila.

PAPA FRANJO I PAPA EMERITUS CIJEPLJENI PROTIV COVIDA-19: ‘Trebamo donijeti moralnu odluku radi zaštite tuđih života’

Povratak na Net.hr