PAPA FRANJO: / 'Homoseksualce treba poštivati, ali poučavanje rodna teorije u školama je svjetski rat protiv braka'

3.10.2016.
10:00
AFP, TIZIANA FABI
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Kada osoba koja je homoseksualac dođe pred Isusa, Isus sigurno neće reći 'odlazi jer si homoseksualac'", rekao je Franjo novinarima u zrakoplovu na povratku iz Azerbajdžana.

Papa, koji je prije tri godine sada slavnom izjavom o homoseksualcima "Tko sam ja da im sudim?" izazvao golemu pozornost medija, kazao je da je kao svećenik, kao biskup, čak i sada kao Papa u pastvi imao ljude s homoseksualnim tendencijama, kao i one koji nisu uspjeli ostati čestiti kao što Crkva zahtijeva.

"Ja sam ih pratio, doveo sam ih bliže Gospodinu", rekao je Franjo. "Neki od njih nisu uspjeli poštivati crkveni nauk, ali nikada nisam napustio nijednog. Ljude treba prihvaćati kao što ih je Isus prihvaćao", rekao je Franjo.

'Svjetski rat protiv braka'

Papa je na susretima s katolicima u Gruziji i Azerbajdžanu rekao da je poučavanje rodne teorije u školama dio "svjetskog rata" protiv braka.

Ugrubo, rodna teorija je koncept po kojem ljudi mogu biti biološki muškarci ili žene, ali imaju se pravo identificirati kako žele.

"To je protuprirodno", rekao je Papa novinarima. "Jedno je imati tu tendenciju, tu opciju, čak i promjenu spola. Ali druga je stvar to poučavati u školama kako bi se promijenio mentalitet. Ja to zovem ideološkom kolonizacijom".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali