NE RADI

PAO JE MICROSOFTOV OUTLOOK: Ne radi nijedna usluga, uzrokovali probleme za korisnike diljem svijeta; Ovo je drugi kvar ovog tjedna

Kvar na Microsoft Outlooku uzrokovao je probleme i za korisnike Officea 365 i Teamsa diljem svijeta

Microsoftova usluga e-pošte Outlook ne radi, što utječe na upotrebu programa na webu, računalima i mobilnim uređajima. Iako se prvotno mislilo kako je sustav pao samo u Indiji, otkriveno je kako je problem zahvatio korisnike diljem svijeta.

“Primili smo izvješća o korisnicima koji imaju problema s pristupom svojim Exchange Online računima putem Outlooka na webu. Prikupili smo dodatne podatke iz pogođenih infrastruktura kako bismo utvrdili utjecaj na naše mrežne protokole Exchange. Uz to, utvrdili smo da ovaj problem utječe na korisnike širom svijeta. Korisnici mogu imati problema s različitim Exchange Online protokolima, uključujući radnu površinu Outlook, mobilne uređaje, kao i one koji ovise o funkciji REST”, priopćio je Microsoft.

Prema web-stranici DownDetector, ovaj problem utječe i na rad Officea 365 i Microsoft Teamsa. Čak 60 posto prijava odnosi se na probleme s Outlookom, a više od četvrtine ima problem s povezivanjem na servere. S time ima problema i gotovo polovica onih koji su prijavili smetnje na Microsoft Teamsu.

Jučer je tvrtka rekla da i SharePoint i OneDrive ne rade ispravno, što je također utjecalo na opcije Teams, Outlook i Office. Nije poznato jesu li ti kvarovi povezani, piše Independent.

 

Povratak na Net.hr