VOZAČ PRIVEDEN

PANIKA U ROTTERDAMU: Kraj dvorane u kojoj se trebao održati koncert pronađen autobus pun boca plina

Vlasti Rotterdama otkazale su u srijedu navečer koncert kalifornijske rock skupine Allah-Las  zbog terorističke prijetnje, objavili su policija i koncertna dvorana, a u blizini dvorane pronađen je autobus sa španjolskim registarskim pločicama u kojem su bile boce s plinom.

Gradonačelnik Rotterdama Ahmed Aboutaleb je rekao na konferenciji za novinare kako nije jasno jesu li prijetnja i autobus povezani. Vozač autobusa je priveden na ispitivanje, rekao je.

U vezi s terorističkom prijetnjom, koncert Allah-Las neće biti večeras održan po nalogu policije, napisala je na društvenoj mreži Twitter koncertna dvorana Maassilo u kojoj je trebao biti održan.

Policija je zatim potvrdila u priopćenju  da je do otkazivanja koncerta došlo nakon informacija od španjolske policije o mogućoj terorističkoj prijetnji.

Policijski agenti u pancirnim prslucima su bili oko dvorane koja može primiti oko tisuću posjetitelja, konstatirala je nizozemska radio-televizija NOS. Zgrada je evakuirana. Otvorena je istraga, precizirala je policija Rotterdama koja još nikoga nije uhitila.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr