'PAKLENI TORANJ' Izbio požar u jednoj od najviših stambenih zgrada na svijetu

Stotine ljudi evakuirane su iz jedne od najviših stambenih zgrada na svijetu kada je plamen zahvatio neboder visok 79 katova, poznatiji kao ‘Baklja’.

Svjedoci tvrde da su sa zgrade padali komadi stakla i metala, te da su plameni jezici izbijali na dvije strane nebodera visokog preko 330 metara.

U požaru srećom niije bilo žrtava, a u gašenju požara, koji je počeo oko 2 sata iza ponoći po lokalnom vremenu, sudjelovalo je preko 10 vatrogasnih vozila.

Iako službene dojave tvrde da se protupožarni alarm oglasio u 2 sata, stanari su zabrinuti jer se alarm nije oglasio automatski već tek na intervenciju osoblja na recepciji, kojima je za požar dojavilo osoblje susjedne zgrade. Reuters do sada još nije uspio provjeriti što se točno dogodilo s alarmom.

Prema izvještajima očevidaca, vjetrovi su dodatno raspirili vatru, ali i raznijeli komade stakla i metala sa zgrade u krugu od oko 100 metara. Uzrok požara za sada nije poznat, a najviše su pogođeni stanovi na višim katovima. Gašenje je završilo oko 4.30 sati po lokalnom vremenu, a snimku nastalu za vrijeme požara možete pogledati u nastavku:

Povratak na Net.hr