Prijeti mu zatvor

OZBILJNE OPTUŽBE: Glumac Goran Jevtić optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnika

Državno odvjetništvo u Somboru optužilo je beogradskog glumca Gorana Jevtića za zlostavljanje 14-godišnjeg dječaka za vrijeme kazališnog festivala koji se održavao lani.

Protiv 37-godišnjeg glumca  podignuta je optužnica za kazneno djelo prisilnog seksualnog odnosa s maloljetnom osobom. Prijeti mu od dvije do deset godina zatvora, a postupak se vodi u Osnovom sudu u Somboru.

Protiv Jevtića krajem prošle godine podnesena je privatna prijava zbog navodnog seksualnog napastovanja 14-godišnjeg dječaka, za vrijeme prošlogodišnjeg festivala ‘Pozorišni maraton’ u Somboru. Prijavu su podnijeli dječakovi roditelji u listopadu 2014. Dječakov otac tvrdi da je njegovog sina Jevtić ‘zaskočio’ u toaletu kazališta.

Državno odvjetništvo tada je objavilo da detaljno provjeravaju sve podatke iz kaznene prijave, a 16. lipnja ove godine podignuta je optužnica protiv glumca.

U obranu Jevtić tada su stale njegove kolege koje su pokrenule i potpisivanje peticije podrške, a sam glumac je još prošle godine optužbe nazvao ‘glupim’.

Inače, Goran Jevtić najpoznatiji je po ulozi u filmu ‘Parada’ gdje je utjelovio gay organizatora vjenčanja.

Blic/Danas.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr