NAPETO U NJEMAČKOJ

OZBILJNA TERORISTIČKA PRIJETNJA? Njemački specijalci upali u 12 stanova i našli čudan bijeli prah

Policijske snage Thueringena trenutačno provode nekoliko racija u kojima pokušavaju uhvatiti osumnjičene za terorističke aktivnosti i planiranje terorističkog napada, donosi Spiegel.

Prema službenim informacijama, pretraženo je 12 stanova, ali i smještajne jedinice u Thuringenu, Hamburgu, Nordrhein-Westfalenu, Sachsenu i Bayernu. Postoji sumnja u planiranje terorističkih napada.

Policajci pomažu specijalnim policijskim snagama iz drugih federalnih država, ali i policijski dužnosnici. Naređena je istraga 28-godišnjeg Čečena.

Pripremao teroristički napad?

Razlog istrage je sumnja u pripremanje ozbiljnog terorističkog napada. Sumnjivac se također planirao priključiti takozvanoj Islamskoj državi u borbama na teritoriju Sirije.

Osim njega, još desetorica muškaraca i tri žene ruske nacionalnosti osumnjičeni su za financiranje terorizma. Svi su oni tražitelji azila, čiji status u Njemačkoj još nije do kraja definiran.

U stanu u Suhl-Nordu pronađen sumnjivi bijeli prah

Čak 15 vozila, specijalci i pas tragač sudjeluju u raciji u Suhl-Nordu, Schmalkaldenu, Hildburghausenu, Lobedi i Jeni. U Suhl-Nordu došlo je do uhićenja nakon što su policajci u jednom od stanova pronašli sumnjivi bijeli prah. Još uvijek nije poznato o čemu je točno riječ.

Policija Thuringena tvrdi kako zasad nema konkretne opasnosti. Izvješće o provedenim racijama objavit će tijekom dana.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr