JAVNO MNIJENJE

“OVO TI JE ZA SILOVANJE NAŠE ZEMLJE”: Ministar ekonomskog razvoja dobio dildom po ustima

Potpisivanje ugovora o transpacifičkom partnerstvu (TPP) izazvalo je brojne prosvjede u više zemalja. Možda je najgore prošao novozelandski ministar ekonomskog razvoja Steven Joyce koji je dobio dildom po glavi.

Naime, okupljeni prosvjednici u Aucklandu u Novom Zelandu dali su do znanja što misle o međunarodnom  ugovoru za kojeg nevladine organizacije kažu da pogoduje multinacionalnim kompanijama a na štetu stanovništva.

Sve su zabilježile kamere

Nakon potpisivanja ugovora o partnerstvu u četvrtak ministar je davao izjave okupljenim novinarima. Joyce je TPP ugovor nazvao “najvećim trgovinskim ugovorom generacije”.

Jedna je žena prišla ministru tijekom intervjua i bacila na njega seksualnu igračku uz povik:

“Ovo ti je zbog silovanja naše zemlje!”. Veliki ružičasti penis udario je ministra ravno u usta. Ženu su brzo sklonili pripadnici osiguranja.

Sve su naravno zabilježile kamere i snimka se brzo proširila internetom.

Rastu cijene lijekova

“Bilo je to prilično smiješno”, priznao je kasnije ministar uz napomenu da se radi o novom iskustvu za njega te da mu je čast služiti narodu.

“Brinu me prava pacijenata jer cijene lijekova rastu”, kazala je Josie Butler, koja je bacila dildo. Inače, već je poznato lice na raznim prosvjedima u toj zemlji.

Tisuće aktivista koji su taj dan prosvjedovali u Novom Zelandu zabrinuti su zbog posljedica TPP-a na stanovništvo. Smatraju da će to dovesti do rasta nezaposlenosti, stagniranje plaća i povećanja nejednakosti.

IZAZVALI VELIKE PROSVJEDE: Dogovor o transpacifičkom partnerstvu potpisalo ovih 12 zemalja

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr