NAJTRAŽENIJI ČOVJEK U EUROPI

OBJAVLJENE NOVE SNIMKE ISIS-ovog KRVNIKA IZ BARCELONE, ŠPANJOLSKE VLASTI: ‘Sada smo potpuno sigurni da je on vozač kombija!’

Vozač kombija osumnjičen za teroristički napad u Barceloni definitivno je identificiran, objavila je katalonska policija na Twitteru ne navodeći njegovo ime, a potraga za njim je proširena na druge europske zemlje, javljaju u ponedjeljak svjetske novinske agencije.

Ranije je katalonski ministar unutarnjih poslova Joaquim Form potvrdio za katalonski radio da je kombi vozio 22-godišnji Younes Aboyaaqoub rođen u Maroku.

ŠPANJOLSKA POLICIJA OBJAVILA FOTOGRAFIJE I IMENA TERORISTA: Ovo su odgovorni za strašan masakr u Barceloni i Cambrilsu

Aboyaaqoub je posljednji bjegunac iz 12-člane terorističke ćelije za koju se vjeruje da je izvela napad u Barceloni te još jedan u Cambrilsu, u kojima je ubijeno ukupno 14 osoba.

 

Uzevši u obzir mogućnost da je Aboyaaqoub možda pobjegao u inozemstvo, Forn je izjavio da se za osumnjičenim traga u svim europskim zemljama. “Za tom osobom više se ne traga samo u Kataloniji nego u svim europskim zemljama”, istaknuo je.

El Pais je objavio nove snimke nadzorne kamere koje pokazuju Abouyaaqouba kako odlazi s mjesta stravičnog napada u Barceloni. Na njima je mlađi muškarac koji odlazi s La Ramble, a koji je prema navodima policije samo 90 minuta kasnije ubio jednog Španjolca te pobjegao s njegovim automobilom.

Vlasti u nedjelju nisu mogle isključiti mogućnost da je osumnjičeni pobjegao u Francusku.

U napadu jurećeg kombija u centru Barcelone na šetnici Las Ramblas ubijeno je 13 osoba, a više od stotinu ih je ozlijeđeno dok je u sto kilometara udaljenom turističkom gradiću Cambrilsu u napadu ubijena jedna osoba.

Odgovornost za oba napada preuzela je džihadistička skupina, takozvana Islamska država.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr