POČIVAO U MIRU

OVO JE TALIJANSKI SVEĆENIK KOJI JE UMRO OD VIRUSA: Bio je omiljen među župljanima i ostat će zapamćen po vedrom duhu

Talijanski svećenik Giuseppe Beradelli umro je od posljedica zaraze koronavirusom, no čini se kako priča o doniranom respiratoru nije točna

Talijanski svećenik Giuseppe Beradelli umro je od posljedica zaraze koronavirusom. Prema izvještajima talijanskih medija koje su prenijeli gotovo svi najveći svjetski i hrvatski mediji, uključujući i Net.hr Beradelli je umro nakon što je odbio biti priključen na respirator te je zatražio da na respirator bude priključen oboljeli mladić kojeg nije niti poznavao. No, pokazalo se da ta priča nije točna.

“I dok se oni koji su ga poznavali s ljubavlju sjećaju o. Giuseppea Berardellija kao ljubaznog čovjeka uvijek spremnog na žrtvu, izvještaji o respiratoru doniranom mlađoj osobi nisu točni, povrdio je glavni tajnik njegove biskupije”, piše Catholic News Agency.

“Nije bilo doniranog respiratora”, rekao je Giulio Dellavite, glavni tajnik biskupije kojoj je pripadao i Beradelli. No, dodao je i kako bi to sigurno napravio da je mogao.

Giuseppe Berardelli, 72-godišnji svećenik iz Casigna u Lombardiji, epidemijom koronavirusa najteže pogođenoj talijanskoj regiji, umro je u lokalnoj bolnici gdje je bio smješten nakon što je dijagnosticirano da je zaražen koronavirusom,

KORONAVIRUS DRASTIČAN U ITALIJI, VRAĆA SE U AZIJU, PLAŠI AFRIKU: Popis pošteđenih zemalja sve je kraći

OHRABRUJUĆI SLUČAJ U ITALIJI: U ovom gradiću buknula je epidemija koronavirusa i umrla prva osoba, a sada tamo više nema zaraženih

Od zaraze umrlo već šezdesetak svećenika

Berardelli je među svojim župljanima bio izuzetno omiljen i ostat će upamćen po svome vedrom duhu, ljubavi za bližnje, kao i ljubavi prema motociklima.

U Italiji je, inače, već šezdesetak svećenika umrlo od posljedica zaraze koronavirusom, a većina njih bili su u dobi preko 70 godina. Početkom ožujka papa Franjo pozvao je talijanske svećenike da “imaju hrabrosti pomoći bolesnima usred brzošireće epidemije”.

Stanovnici Casigna pljeskom su sa svojih prozora i balkona ispratili prolazak lijesa s njegovim tijelom na putu za groblje. Nikakvog obreda nije bilo zbog zbog mjera izolacije.

PAPA PREDVODIO MOLITVU PREKO VIDEO PRIJENOSA: Izrazio je ‘bliskost’ s oboljelima od koronavirusa

Povratak na Net.hr