NIKAD GORI ODNOSI

‘OVO JE OBJAVA TRGOVINSKOG RATA!’: Ruski premijer napao Ameriku i Trumpa zbog sankcija, nije skrivao bijes

Američke sankcije koje su na snazi od srijede uznemirile su Rusiju, a na Twitteru je posebno žestoko reagirao ruski premijer Dmitrij Medvedev koji je ustvrdio da je “američki establišment u potpunosti nadmudrio Trumpa čija slaba adminstracija nije uspjela spriječiti objavu trgovinskog rata Rusiji”, a dodao je i kako je ovaj potez Amerikanaca dokaz kako se bilateralni odnosi dviju zemalja neće popraviti u skorijoj budućnosti.

“Trump je nesposoban i nekompetentan igrač kojega će “likvidirati” američki establišment”, riječi su ruskog premijera Dmitrija Medvedeva koji je revoltiran novim sankcijama Rusiji koje je potpisao američki predsjednik.

Iako predsjednik nije bio sretan što mora potpisati sankcije, on je na kraju to učinio jer je Senat jači, tvrdi Medvedev.


U podužem postu na Facebooku koji je objavio na ruskom i engleskom jeziku, ruski premijer nije skrivao bijes.

Umjerenijim rječnikom i u manje riječi, ponovio je svoj stav i na Twitteru.

ŠTO ĆE SADA NAPRAVITI PUTIN? Trump potpisao novu rundu sankcija Rusiji

“Trumpova administracija pokazala je svu svoju slabost predajući izvršnu vlast Senatu na najponižavajući način”, napisao je Medvedev, prenosi RT.

 

Rusija će odsad pa nadalje, u desetljećima koja slijede, biti izložena američkim sankcijama koje će biti teško opozvati, ali suočit će se s novim mjerama te usredotočiti na daljnji razvoj gospodarskog sektora, rekao je Medvedev, dodajući kako je u američkoj vanjskoj politici oduvijek prisutna “antiruska histerija”, ali kako je to odsad očito slučaj i u unutarnjoj politici.

“Oslonit ćemo se sami na sebe i boriti”, zaključio je ruski premijer.

Novi zakon koji je Trump potpisao u srijedu, a koji je razbjesnio Ruse, prošao je u Senatu 27. srpnja, a mnogi ga američki političari također kritiziraju.

Rusija je ranije reagirala protjerivanjem američkih diplomata iz zemlje te ograničavanjem rada nekim američkim diplomatskim institucijama.

Povratak na Net.hr