STRAH I TREPET

OVO JE NAJSTRAŠNIJA ŽENA SVIJETA: Radoholičarka koja uopće ne spava, gazi preko svega, a šefuje čak i Donaldu Trumpu

Fotografija savjetnice Donalda Trumpa koja u visokim petama kleči na sofi u Bijeloj kući nikako nije mogla proći neprimijećeno. Kellyanne Conway nije ntii za prigodu slikanja nakon jednog sastanka sišla sa sofe. Ona ima 50 godina i bivša je Trumpova voditeljica kampanje, a sada njegova savjetnica. Daily mail donosi priču o njoj.

Ova nasmijana majka četvero djece na prvi pogled djeluje meko i prihvatljivo, no definitivno je najmoćnija žena u Americi, a neki kažu da je i vrlo zastrašujuća, čak i više od mnogih muškaraca u Trumpovu timu.

US-POLITICS-TRUMP

Odgajale ju žene, a kod kuće se nikad nije pričalo o politici

Rođena je kao Kellyanne Fitzpatrick u New Jerseyu. Njezin je otac bio vozač kamiona a napustio je nju i njezinu majku kad joj je bilo dvije godine. Nije ga vidjela dok nije imala 13 godina. Odgojile su ju majka, baka i dvije tete. Njezina je obitelj bila katolička i potpuno apolitična. U kući su, umjesto fotografija Kennedyja ili Reagana, imali fotografije Pape.

‘Nikad, koliko se sjećam, nismo kod kuće razgovarali o politici’, rekla je. Ipak, u srednjoj školi je čula govor Ronalda Reagana i to joj se svidjelo.

Conway je naučila čitati kad su joj bile samo tri godine. Njezina majka Diane ju je dala u školu sa samo četiri godine. Nakon samo tjedan dana, Kellyanne je rekla da ne želi opet u školu jer se tamo svi samo igraju.

U srednjoj je školi bila navijačica, ali bila je vrlo marljiva i natjecateljskog duha.

The American Conservative Union holds its 2017 Conservative Political Action Conference (CPAC).

‘Uvijek je morala biti najbolja. Ostajala je budna dokasno kako bi učila’, rekla je njezina teta Angela.

Njezina bivša učiteljica Maddy Gold je rekla da se Kellyanne uvijek borila za ono u što je vjerovala. Često je govorila o tome bez prestanka i svi su samo čekali da se oglasi školsko zvono.

Svakog je ljeta džeparac zarađivala branjem borovnica na obližnjoj farmi. Njezin tamošnji šef ju opisuje kao vrlo motiviranu. Radila je brzo i dobro i ubrzo postala svjetska prvakinja u branju borovnica.

Jedna od rijetkih žena u politici

Godinu je dana provela na Sveučilištu u Oxfordu, gdje je upoznala jednog republikanca koji ju je potaknuo na to da se počne baviti politikom.

Osnovala je vlastitu tvrtku za prebrojavanje glasova. Političko savjetovanje bio je isključivo muški posao pa je Kellyanne rekla da se često morala nositi s neželjenim komentarima zbog toga što je žena, a oni su obično dolazili od starijih muškaraca koji su već dugo bili u politici. No nije posustajala.

‘Odgojena sam da budem snažna žena’, rekla je.

16 je godina udana za Georgea Conwaya III., odvjetnika iz New Yorka koji ju je preko zajedničkog prijatelja upoznao s Billom Clintonom. Kellyanne i George imaju četvero djece. Prvo je rodila s 37 godina, drugo sa 41 a treće dijete je rodila kad joj je bilo 43 godine.

Conwayi sada žive u svom milijunskom domu u New Jerseyu. Iako djeluje zaista zastrašujuće, čini se da je Kellyanne ipak vrlo velikodušna prema svojoj obitelji. Tako je svojim rođacima za 16. rođendan poklonila Mercedes.

Snažna protivnica pobačaja

Kao katolkinja, Kellyanne Conway je protiv pobačaja. Jednom su ju pitali čime bi se bavila da nije u politici. Tada je odgovorila da želi voditi krizni centar za trudnoću u kojem bi odgovarala žene od toga da pobace.

‘To mi je jako važno. I ja sam bila trudna. Vrlo rano, kad pogledate slike, vidite da su tu glava, oči, srce’, rekla je Conway, zbog čijih se stavova sad nagađa da će Trumpova administracija pokušati zabraniti pobačaj, osim u najekstremnijim slučajevima.

Nju smatraju zaslužnom za preokret u američkim predsjedničkim izborima i Trumpovu pobjedu jer ga je uvjerila da smiri svoj bombastičan pristup.

President Trump Meets With Cyber Security Experts

‘Kada nitko ne želi, ona ode na TV i uništi ih’

Trumpa je upoznala 2001. kad joj je suprug počeo raditi u Trump toweru. Toliko puno radi da se nekad u jednom danu pojavi na šest televizijskih emisija. Jedna je od četvero Trumpovih najbližih savjetnika.

‘Nema onoga što ona neće učiniti. Kad se moji ljudi ne žele pojaviti na nekoj TV mreži, ja pošaljem nju. Ona ode tamo i uništi ih’, rekao je Trump.

Neke TV mreže se čak zalažu za to da joj se zabrane jastupi na televiziji.

Kad joj je Trump ponudio posao, rekla je da ga nikad neće oslovljavati sa ‘Donald’ jer se ne smatra njemu ravnom. Naziva to hijerarhijom i poštovanjem.

Iako se američkog predsjednika tijekom kampanje prozivalo za brojne šovinističke skandale, ona je uvijek govorila kako je Trump zapravo odličan šef ženama.

Njezini politički neprijatelji za štošta ju optužuju, pa i za noge na kauču s početka priče, što je samo jedan od javnih gafova koji se uz nju vežu.

Povratak na Net.hr