OTAC JU PREPOZNAO

‘OVO JE MOJA KĆI!’ Riješena enigma zagonetne djevojke s ulica Rima

Najprije talijanski, a potom i svjetski mediji objavili su jučer i danas priču o nepoznatoj zagonetnoj djevojci koja skiće ulicama Rima i s ljudima komunicira jedino na engleskom jeziku.

U jednom trenutku, mediji su posumnjali da bi djevojka mogla biti Madeleine McCann, Britanka koja je 2007. godine, tada kao trogodišnjakinja, netragom nestala u Portugalu gdje je bila na odmoru s roditeljima i čija je sudbina do danas nepoznata.No, zagonetku djevojke iz Rima riješio je Šveđanin koji je u neznanki iz Rima prepoznao svoju 21-godišnju kći koja boluje od Aspergerovog sindroma, piše The Sun.

TKO JE TAJANSTVENA DJEVOJKA NA ULICAMA RIMA? Sliči Madeleine McCann, spava na cesti i ne želi uzimati novac

Naprasno otišla u Italiju

Djevojci je ime Embla Jauhojärvi i iz Stockholma je, a u Italiji je vjerojatno već šest mjeseci otkako je iznenada prekinula kontakte sa svojom obitelji. Njezin otac Tahvo kazao je za The Sun da je Embla u svibnju naprasno otišla u u Italiju studirati talijanski jezik.

“Naprosto je nestala prije šest mjeseci. Znao sam samo da je otišla u Italiju studirati talijanski jezik. Tada je prestala kontaktirati sa svima u obitelji. Željela se razići s nama i započeti svoj život, jer ima Aspergerov sindrom”, kazao je njezin otac koji je vidjevši njezinu foftografiju smjesta kontaktirao švedsku policiju, a koja je potom kontaktirala Interpol i švedsko veleposlanstvo u Rimu.

Otac se nada da će se Embla sada vratiti kući.

“Izgleda kao beskućnica. Očito sa sobom nema nikakvih stvari, odjeće ni mobitela. Moguće je da je u nekoj vrsti šoka. Uopće ne znam što je ondje radila i što joj se dogodilo. Ne želim o tome ni razmišljati”, kazao je njezin otac.

MISTERIOZNO UBOJSTVO: Nakon 15 godina pronašli kosti njemačke ‘Maddie McCann’?

Boluje od Aspergerovog sindroma

Inače, Aspergerov sindorm od kojeg boluje mlada Šveđanka, jedan je oblika autizma koji se očituje teškoćama u društvenoj interakciji te ograničenim, stereotipnim interesima i aktivnostima.

Svjedoče tome i informacije talijanskih medija koje kažu da je Embla ignorirala policajke koje su pokušale razgovarati s njom te joj postavljale pitanja i na talijanskom i na engleskom jeziku. Kažu da je jednostavno otišla od njih bez riječi.

U početku se pomislilo da bi zagonetna djevojka s rimskih ulica mogla biti Madeleine McCann, no mnogi su previdjeli da nestala Britanka, ako je živa, danas ima 13 godina. Embla je vidljivo starija. Osim toga, Madeleine ima prepoznatljivu mrlju na oku.

Neki su također pohitali zaključiti da bi djevojka iz Rima mogla biti Amanda Adlai, oteta u Michiganu 2008. godine ili Maria-Brigitte Henselmann koja je nestala u Njemačkoj 2008. godine.

Svjeodci kažu da su Emblu viđali unatrag dva tjedna u blizini Panteona.

“Odjeća joj je bila prljava, a nije imala ni čarape. Vidjelo se da joj je hladno i da spava na ulici”, kazao je jedan

KOSTUR U KOFERU: Nema dokaza da pronađeni ostaci tijela pripadaju djetetu kojeg traži cijeli svijet

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr