ZAMRŠENA MREŽA TUNELA

OVAKO IZGLEDA JEDNA DŽIHADISTIČKA BAZA: Oružje razbacano po podu, hrpa vjerskih knjiga, oronuli namještaj…

Sirijske snage zauzele su utvrđeno područje blizu Deir ez-Zora koje su pogodile ruske krstareće rakete, u napadima za koje koje Moskva kaže da je u njima poginulo više od 200 džhadista.

Kad su Sirijske trupe očistile to područje, otkrile su veliku mrežu podzemnih tunela koje su teroristi koristili za čuvanje zaliha oružja i streljiva, ali i kao stambeni prostor. Velike količine oružja, kao i znatna količina hrane i lijekove koje su teroristi ostavili bježeći, upućuju na to da su se pripremali za dugotrajnu obranu svojih položaja, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane u srijedu.

Tijekom pretresa sirijske snage su pronašle dokaze da su militanti koji se bore na tom području stigli iz Rusije i bivših sovjetskih republika, priopćilo je ministarstvo, dodajući kako ti podaci potvrđuju one prethodne iz raznih izvora, piše RT.

“Više od 200 militanata ubijeno je nakon što su ruske krstareće rakete pogodile to područje 5. rujna, zadavši snažan udarac vojnoj sposobnosti džihadista i uništavši 12 oklopnih vozila, uključujući i četiri tenka, šest topničkih bitnica, zapovjedno mjesto i komunikacijski centar, kao i tri spremišta za streljivo “, rekli su u ministarstvu.

Video snimke posljedica udara raketa koje je objavilo rusko Ministarstvo obrane pokazuju ostatke jako utvrđene terorističke baze, koja je nekoć bila spremna izdržati sve napade zahvaljujući međusobno spojenim pozicijama.

Tragovi terorista koji su živjeli u skrovištu mogu se jasno vidjeti ako uđete u zamršenu mrežu tunela. Oružje razbacano po podu, hrpa vjerskih knjiga, oronuli namještaj, električne žarulje na stropu… ukazuju na to da su džihadisti tu živjeli neko vrijeme.

Povratak na Net.hr