USTRIJELJENI U GLAVU

OTROVAO I POBIO DESET KOLEGA: Drugi insajderski napad na policiju u dva tjedna

Deset policajaca potrovano je pa ustrijeljeno u glavu u ponedjeljak navečer u afganistanskoj pokrajini Oruzgan, objavili su dužnosnici u utorak.

Glavni osumnjičenik za ovaj zločin je odmetnuti policajac, kolega žrtava, koji je uveo Talibane u prostore policije. Ovo je drugi insajderski napad na policiju u posljednja dva tjedna.

Zapalili vozilo i odnijeli oružje

“Napad se dogodio u ponedjeljak, u noći. Policajac koji se povezao s Talibanima potrovao je 10 službenika a potom pustio Talibane unutra. Oni su potom ustrijelili policajce u glavu”, kazao je Faiz Mohammad, šef okruga Chinarto.

“Zapalili su kontrolnu točku i policijsko vozilo i odnijeli oružje. Policajac koji je uveo Talibane pobjegao je s njima”, kazao je  Mohammad.

Često pod udarom Talibana

U sličnom incidentu 17. siječnja devetorica policajaca ubijena su u pokrajini Dehrawoud. Trojica policajaca su ustrijelila svoje kolege, odnijela oružje i zapalila kontrolnu točku.

Pokrajina Oruzgan, u posljednjih mjeseci je često pod udarom Talibana. Zbog čestih borbi i manjka oružja sigurnosne snage često napuštaju svoje položaje. Situacija se pogoršala nakon ubojstva policijskog šefa, generala Matiullah Khana u ožujku.

Povratak na Net.hr