ALEKSEJ NAVALJNI

OTROVANI PUTINOV KRITIČAR OBJAVIO FOTKU NA INSTAGRAMU: ‘Još uvijek se ne mogu služiti telefonom niti naliti vodu u čašu’

Najglasniji kritičar Kremlja objavio je svoju fotografiju silaska niz stube nakon što je skinut s respiratora

Ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni objavio je danas na Instagramu svoju fotografiju na stubištu, pet dana pošto je berlinska bolnica u kojoj je bio hospitaliziran zbog trovanja objavila da je skinut s respiratora i da diše samostalno.

Taj vodeći politički protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina srušio se u kolovozu u Sibiru i nakon nekoliko dana u ruskoj bolnici koja je nijekala navode da je otrovan, prevezen je zrakoplovom u Berlin. Njemačke vlasti objavile su da su testovi laboratorija iz tri zemalja potvrdili da je otrovan nervnim agensom novičokom zbog čega su zapadne vlade zatražile objašnjenje od Rusije.

ALEKSEJ NAVALJNI SE PROBUDIO IZ KOME: Tvrdi da ga je Putin otrovao, Kremlj odbacuje optužbe, a njemačka bolnica kaže da se još ne zna

NAVALJNI OBJAVIO NOVE DOKAZE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Snimka sugerira da je otrovan prije leta, još u hotelskoj sobi

Još uvijek je slab

Navaljni je fotografiju svog silaska niz stube popratio tekstom u kojem kaže da se oporavlja, ali je put još dug. Dodaje da je još slab te se ne može služiti telefonom niti naliti vodu u čašu iil uspinjati se stubama jer mu noge drhte.

“Još je mnogo tegoba koje treba prevladati, ali divni liječnici u bolnici Charite riješili su glavni”, napisao je u svom postu. “Vratili su me iz stanja ‘tehnički živog stvora’ u osobu koja ima velike izglede postati… čovjek koji može brzo ‘skrolati’ Instagram i shvatiti bez razmišljanja koje objave ‘lajkati’.”

‘PREVIŠE JE APSURDA U PRIČI’: Rusija se pita zašto je ključni dokaz trovanja Putinovog kritičara iznesen iz zemlje

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr