SKANDAL U SRBIJI

OTPUSTILI SAMOHRANU MAJKU KOJA SE LIJEČI OD RAKA: ‘Nazvali su me telefonom i rekli da dođem po radnu knjižicu’

Violeta Petrović, samohrana majka iz Niša i radnica Yure, trenutačno je na bolovanju jer se bori protiv raka dojke. No, to njezinog poslodavca nije smetalo da joj da otkaz, i to ni manje ni više nego telefonom.

U danima kad bije najveću bitku za goli život, Violeta Petrović (41) dobila je udarac “ispod pojasa” kojem se nije nadala. Iako je na bolovanju zbog operacije dojke i kemoterapije, u srijedu joj je iz kompanije “Yura”, gdje je bila zaposlena posljednjih 18 mjeseci, javljeno da je dobila otkaz, pišu Večernje novosti.

Šokirana Violeta vijest je objavila i na svom Facebook profilu. “Divno… upravo me zvali iz Yure i rekli da sam dobila otkaz! Nema veze što sam na bolovanju, nema veze što imam karcinom… kažu da idem da mi vrate radnu knjižicu… Super, gdje je sad premijer. Ne tako davno reče baš u Yuri u LE radnici se imaju pravo liječiti, biti bolesni, ne mogu dobiti otkaz ako se razbole”, stoji u njezinoj objavi.


Violeti je poznato da se bolovanje ne tolerira u Yuri i čekala je sve do 18. rujna da na njega ode. Svega četiri dana poslije već je bila na operaciji i otad prošla tri kemoterapije. Četvrtu bi trebala primiti 20. prosinca.

STRAŠNI UVJETI: ‘Radnici ipak ne nose pelene, ali kada idu na WC moraju dići ruku i držati je u zraku’

“Nikome više od mene nije stalo da sačuva posao i ne bih se igrala s tim, ali moram se izliječiti da bih se vratila. Moram se boriti za život i posao zbog svog dvanaestogodišnjeg sina, koji ima samo mene na ovom svijetu”, kaže Violeta koja je šokirana i načinom na koji je dobila otkaz.

“Zvala me neka žena, koja se predstavila da je iz ‘Yure’ i rekla da mi je 30. studenoga istekao ugovor i da mi ga neće produžiti. Bila sam u šoku i pitala znaju li da imam karcinom i da sam zaista teško bolesna. Hladnim glasom mi je odbrusila da joj je žao i da dođem po svoju dokumentaciju. Htjela sam je pitati kako da dođem kad jedva stojim na nogama, ali je ona već spustila slušalicu”, opisuje Violeta dodajući kako je unatoč svim poniženjima do bolovanja bila među najboljim radnicima.

Sada se najviše brine za sina, jer njegov otac ne plaća alimentaciju i dječak ovisi isključivo o njoj. “Puna sam života zbog svog sina i sebe jer vjerujem da će sve proći i da ću doživjeti da ga još dugo gledam kako raste i postaje čovek. Živim za to i ne može mi to uskratiti Yura ili neki glupi rak. Neću odustati od života zbog ovoga, ali ću pokušati da se izborim za svoja prava i prava svih žena koje rade u takvim tvrtkama. Tretiraju nas kao robove i znam da će se javiti neki koji će ih braniti i da je mobing teško dokazati, ali to ne znači da on ne postoji”, zaključuje hrabra Violeta.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr