ŠOK U TVORNICI ČOKOLADE

OTOK BEZ KRIMINALA DOŽIVIO ‘ZLOČIN STOLJEĆA’: Mještani su izvan sebe, mir im narušio jedan otac

Otoc Caldey nalazi se na samom jugu Velike Britanije, a poznat je po tome što na njemu u posljednjih 40 godina nije zabilježen niti jedan prometni prekršaj. No, prošli je tjedan višegodišnji mir stanovnika narušio jedan otac koji je odlučio disciplinirati svog sina, piše Telegraph.

Sedmogodišnjak je s ocem bio u tvornici čokolade, gdje je bio neposlušan pa ga je otac zaustavio, viknuo na njega, uhvatio za potiljak te udario dlanom.

Sud presudio da je riječ o zlostavljanju

Sud je presudio kako je time zlostavljao dijete, a otac je policiji kazao kako je dijete bilo neposlušno. Objasnio je kako mu je sin hiperaktivan te da ima poremećaj autističnog spektra.

‘Dječak ne voli velike skupine ljudi i ne vidi opasnost kao što ostali vide. Otac se zabrinuo kad je vidio da je sin počeo trčati gore-dolje po stepenicama i prepao da mu se nešto ne dogodi’, rekao je odvjetnik oca, koji je pušten uz jamčevinu te čeka konačnu presudu.

‘Razina kriminala na otoku je niska i svakom prijestupu prilazimo veoma ozbiljno’, rekao je glasnogovornik lokalne policije.

Povratak na Net.hr