CHARLES MANSON

OPORUKA ZLOGLASNOG VOĐE KULTA: Sve što ima, pa i svoje tijelo, ostavio je prijatelju s kojim se dopisivao, djeci ništa

Nakon što je prošlog tjedna objavljena vijest o tome da je ubojica Charles Manson umro u zatvoru, otkriveno je i što stoji u njegovoj oporuci te kome je ostavio sve što je posjedovao, uključujući i svoje tijelo.

Vođa kulta iz 1960-ih godina koji je osuđen za niz ubojstava, Charles Manson, sve što je posjedovao ostavio je svojem prijatelju s kojim se dopisivao, dok svoje bivše žene i djecu nije u oporuci ni spomenuo, piše Mirror.

CHARLES MANSON JE MRTAV: Notorni serijski ubojica umro nakon 40 godina iza rešetaka

Dopisivali se od 1997. godine

Na Mansonovoj oporuci stoji datum 14. veljače 2002., a u njoj piše da navodno sav svoj imetak, uključujući i vlastito tijelo, ostavlja Matthewu Robertsu, s kojim se dopisivao od 1997. godine.

Manson je umro u 83. godini u zatvoru, a vjeruje se da je tijekom svog boravka u zatvoru zaradio 250.000 dolara i to naplaćivanjem prava na svoje fotografije koje su se godinama koristile za tiskanje na majicama, te od prodaje svojih umjetnina.

Oporuku je objavila webstranica TMZ, a u njoj piše i da Manson Robertsu ostavlja i svoj ‘ekskluzivni glazbeni katalog’.

Pretpostavlja se da je Manson zaradio 10 centi za svaku majicu koja je prodana s njegovim likom, a riječi ‘Charlie don’t surf’ proslavio je film Apolikalipsa danas, na kojima je također zarađivao.

Njegove su umjetnine prodavane putem interneta, a napisao je i velik broj pjesama uključujući i jednu koju su snimili Beach Boysi, ali ta pjesma nikad nije izdana.

1970. je Manson izdao i album, a preostali članovi njegovog kulta kojeg je zvao ‘Obitelj Manson’ izdali su dva CD-a s njegovim radovima.

Navodno je snimio akustični album 2010. godine, kojeg je dijelom producirao Harry Rollins.

U oporuci je Manson izostavio svu svoju djecu, bivše žene, obitelj, svojtu, prijatelje, zatvorenike, odvjetnike, policiju, zatvorske čuvare i državu Kaliforniju.

Roberts može preuzeti Mansonovo tijelo

Njegov prijatelj Ben Gurecki za The Sun je rekao da Roberts nije samo nasljednik, već i Mansonov izgubljeni sin, no ta tvrdnja nikad nije dokazana.

Manson i Roberts godinama su se dopipsivali, a Roberts mu je prvi put pisao, kako kaže, iz znatiželje, a nakon 50 pisama konačno je dobio odgovor 1997. godine.

Nakon toga su nastavili komunicirati putem telefona, a Roberts ga je i posjećivao u zatvoru. Prvi su se put upoznali 2002. godine, a posljednji put su se vidjeli 21. listopada, samo mjesec dana prije Mansonove smrti.

Manson je sam napisao oporuku, a svjedok je bio jedan od zatvorenika.

Roberts sada do 29. studenog može preuzeti Mansonovo tijelo, koje mu po oporuci također pripada, a ako to ne učini, kremirat će ga država.

Podsjetimo, Charles Manson i njegovi sljedbenici osuđeni su za ubojstvo glumice Sharon Tate i još šest osoba tijekom dva krvava napada 1969. godine. Tate je inače bila supruga Romana Polanskog i bila je u visokom stupnju trudnoće kad je ubijena.

UBOJSTVO KOJIM JE MANSONOVA ‘OBITELJ’ ŠOKIRALA SVIJET: Izboli holivudsku miljenicu u 9. mjesecu trudnoće

Manson je osuđen na smrtnu kaznu, no ona je prenamjenjena u doživotni zatvor kad je država Kalifornija ukinula smrtnu kaznu.

TKO JE BIO CHARLES MANSON I KAKO JE POSTAO ZLOGLASNI UBOJICA I VOĐA OPAKOG KULTA: ‘Možda sam trebao ubiti 500 ljudi…’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr