IZ DOBA 2. SVJETSKOG RATA

OTAPANJE LEDENJAKA OTKRILO STRAVIČNU TAJNU NAKON 75 DUGIH GODINA: Prvo je vidio naprtnjače, pa cipele, a onda je ostao nijem

Topljenje ledenjaka u Švicarskoj otkrilo je dva smrznuta tijela, a vjeruje se kako je u pitanju par koji je nestao prije 75 godina.

Marcelin i Francine Dumoulin nestali su u kolovozu 1942. u švicarskim Alpama, kada su se popeli na 2600 metara kako bi se pobrinuli za svoje krave. Unatoč opsežnim pretragama terena, nikada nisu pronađeni, no njihovo sedmero djece nikada ih nisu prestali tražiti. Najmlađa kći, sada stara 79 godina, kaže kako planira roditeljima upriličiti pogreb, kako zaslužuju.

POSLJEDICE KOJE NITKO NIJE OČEKIVAO: Topljenje ledenjaka usporava vrtnju Zemlje

“Cijeli život smo ih tražili. Mogu reći da nakon 75 godina čekanja ove vijesti mi daju mir”, rekla je Marceline Udry-Dumoulin, prenosi BBC.

Policija je rekla kako će DNK testiranje biti gotovo za tjedan dana.

Objavili su kako su tijela pronađena na ledenjaku Tsanfleuron iznad resorta Les Diablerets. Radnik na sjedežnici vidio je naprtnjače, metalne zdjele i staklenu vinsku bocu, muške i ženske cipele te dijelove tijela ispod leda. Pretpostavlja se kako su pali u pukotinu, a odjeća odgovara onoj iz razdoblja Drugog svjetskog rata.

Kći Marceline kaže kako je njezina mama, učiteljica, rijetko išla na takve šetnje sa suprugom (postolarom), jer je teren težak, a ona je dobar dio života bila trudna. Dva mjeseca nakon nestanka roditelja, ona i braća su smješteni u različite obitelji, a tijekom godina izgubili su kontakt.

Povratak na Net.hr