ZLOČIN U JEMENU

OTAC PROMATRAO SMAKNUĆE ČOVJEKA KOJI MU JE SILOVAO I UBIO KĆER (3): ‘Osjećam se kao da sam se ponovno rodio’

Gledao je smaknuće čovjeka koji je silovao te potom ubio njegovu trogodišnju kćer, a potom kazao kako je u tom trenutku osjetio olakšanje i satisfakciju.

Yahya Almatari stajao je u prvim redovima među okupljenim mnoštvom na smaknuću njegova susjeda Muhammada al Maghrabia koji je kažnjen na smrtnu kaznu strijeljanjem iz kalašnjikova u središtu jemenske prijestolnice Sane. Ubijen je s pet metaka u leđa.

41- godišnji Muhammad al Maghrabi iz Jemena osuđen je na smrtnu kaznu zbog silovanja i gušenja na smrt djeteta, trogodišnje Rane Almatari koju je oteo na cesti.

‘Osjećam se kao da sam se ponovno rodio. Ovo je prvi dan mog novog života’, rekao je otac djevojčice.

Među mnoštvom nalazili su se i ostali članovi obitelji malene djevojčice koji su uzvikivali ‘živjela pravda’.

Otac ubijene djevojčice kazao je za MailOnline kako je nakon što je gledao smaknuće, s članovima svoje obitelji otišao u bolnicu gdje se na odjelu mrtvačnice nalazilo tijelo njegove kćeri. Uzeli su tijelo te ga pokopali na obližnjem groblju.

‘Moja žena i ja smo zahvalni Bogu što je pokazao da pravda ipak postoji’, kazao je.

Ubojstvo trogodišnjakinje šokiralo je čitavu zemlju, a ubojica je, nakon što je silovao djevojčicu, njezino tijelo odbacio kraj obližnje džamije u koju redovito dolaze njezini roditelj.

Smaknuće ubojice naredio je sud koji ga je, nakon što je priznao silovanje i ubojstvo, prvo osudio na 100 udaraca bičem no zbog bijesa javnosti sudac je zaključio kako kazna ipak nije dovoljna zbog čega ju je preinačio u smrtnu.

Pretragom njegovog stana pronađene su tablete i lubrikanti što može upućivati na to da je svoj zločin planirao.

Povratak na Net.hr