SRAMOTA U BOSANSKOJ GRADIŠCI

OSVANUO MURAL RATNOM ZLOČINCU MLADIĆU: Dečki se ponosno fotkali: ‘Jeste li svjesni gdje mi živimo?’

‘Jeste li znali da se desetljećima odgajaju generacije djece u mržnji, isključivosti, ksenofobiji, fašizmu i nacionalizmu? Jeste li znali da svi sudjelujemo u ovome?’

Novinar i kolumnista Dragan Bursać iz Banje Luke je na svom Facebook profilu objavio fotografiju na kojoj grupica mladića iz Bosanske Gradiške u Republici Srpskoj pozira ispred velikog grafita ratnog zločinca Ratka Mladića. Nasmijani mladići ispred murala poziraju s podignuta tri prsta i uz zastavu Srbije, prenosi Klix.

Kako piše portal, ovakav sramotan čin je zasjenio lijepu gestu kada je prije desetak dana u istom ovom gradu osvanuo mural posvećen košarkaškoj legendi Kobeu Bryantu koji je poginuo u helikopterskoj nesreći 26. siječnja 2020. godine.

“Jeste li znali da je ovo najnoviji mural u Bosanskoj Gradišci? Jeste li znali da se Bosanska Gradiška više niti ne zove tako? Jeste li znali da je entičko čišćenje legalizirano odavno? Jeste li znali da su ratni zločinci najveći heroji u entitetu RS? Jeste li znali da se isplati biti zločinac? Jeste li znali da BiH kao zemlja na čijem teritoriju i nad čijim narodom je počinjen genocid NEMA Zakon o zabrani negiranja genocida? Jeste li znali da se desetljećima odgajaju generacije djece u mržnji, isključivosti, ksenofobiji, fašizmu i nacionalizmu? Jeste li znali da svi sudjelujemo u ovome – netko šutnjom, netko sprej-lakom, bojom i muralisanjem, a netko poslaničkom platom od preko 5K maraka? Jeste li znali da će najveći uspjeh ove prestarjele djece (ali ne samo ove) biti ako uspiju pobjeći iz zemlje u nadnicu na Zapad? Jeste li svjesni gdje mi živimo???”, upitao je Bursać.

RATKO MLADIĆ JE U SMRTNOJ OPASNOSTI? Sin srpskog ratnog zločinca kaže: ‘Kritično je…’

Povratak na Net.hr