PREVARIO SUSTAV

OSUĐENI ALBANSKI UBOJICA UŽIVA U VELIKOJ BRITANIJI: Razvio biznis od kojeg živi kao car, a vlasti mu ne mogu ništa

Albanac, Selami Cokaj (43), bio je na Interpolovoj listi najtraženijih kriminalaca, a iz Velike Britanije je deportiran 2009. godine. U jednom od albanskih zatvora proveo je  20 godina zbog ubojstva dok nije pobjegao. Cokaj je ipak pronašao način da se vrati u Veliku Britaniju gdje danas vodi biznis s autopranonicama u kojem zarađuje 40.000 funti godišnje.

Prvi put je u Veliku Britaniju došao 1999. godine, no deset godina kasnije ta ga je zemlja deportirala nakon što se doznalo da je albanski bjegunac koji je u toj zemlji počinio ubojstvo, a sudjelovao je i u oružanoj pljački, piše The Daily Mail.

U Velikoj Britaniji je tad živio pod imenom Valton Gashi i predstavljao se kao izbjeglica s Kosova.

Šest godina nakon što je protjeran iz Velike Britanije, Cokaj uspijeva prijeći granicu i vraća se u Veliku Britaniju gdje nastavlja s poslom vođenja autopranioca koji je ranije bio započeo u toj zemlji u kojoj je upoznao i suprugu.

Danas od svog biznisa zarađuje 40.000 funti godišnje, a u Oadbyju, u Leicesteru gdje živi uživa u raskošnom životnom stilu i luksuznom domu kojega posjeduje.

Zastupnik u britanskom parlamentu, torijevac, Philip Davies, rekao je kako mu nije jasno da osuđeni ubojica slobodno živi i radi u Velikoj Britaniji te kako bi policija trebala zaštiti građane od ovakvih slučajeva.

Njegovi susjedi tvrde da im nije ugodno živjeti pored čovjeka koji je osuđeni ubojica, no vlasti mu zasad ne mogu ništa.

Cokaju je u Albaniji, u međuvremenu, nastupila zastara za zločin koji je počinio, no prema britanskim zakonima, osoba koja je bila osuđena na više od četiri godine ne može ući u zemlju.  Cokaj je, kako se čini,  ipak uspio prevariti sustav pa će, barem zasad, nastaviti voditi svoj unosni biznis i uživati u luksuzu kojeg posjeduje u Velikoj Britaniji.

Povratak na Net.hr