A tek su u 30-ima!

OŠTRI REZOVI I SMIŠLJEN PLAN: Američki par štedio deset godina i nakon toga otišao u mirovinu

Mladi bračni par iz Sjedinjenih Država, prije 13 godina osmislio je plan i odlučio se za žestoke rezove u načinu življenja. Nakon 10 godina štednje dali su otkaze i otišli u mirovinu. Danas žive od 4 tisuće dolara mjesečno.

Amerikanci Jermy Jacobson i njegova supruga Winnie Tseng prije 13 godina odlučili su se na veliku štednju za budućnost i uspjeli su u svom naumu. Danas su u mirovini s milijunima u džepu i putuju svijetom sa svojim sinčićem. A tek su u svojim tridesetima!  Kada su se odlučili na štednju bili su u potpunosti prisiljeni promijeniti svoj životni stil i živjeti daleko ispod svojih mogućnosti. Kako su pojasnili na svom blogu Gocurrycracker.com, prodali su svoju kuću, automobil i počeli su štedjeti 70 posto svojih prihoda koji su do odlaska u mirovinu godišnje iznosili 135 tisuća dolara.

IMETAK MU SE NAGLO UTROSTRUČIO: Najbogatiji Kinez nadmašio BDP Islanda

Žive s 4 tisuće dolara i putuju svijetom

“Kako bi uštedjeli velike iznose prvo smo razmislili na što smo najviše trošili. To su, prije svega, prijevoz (automobil), stanovanje, hrana i zabava. Kad smo to stavili na papir, odlučili smo kupiti bicikl i koristiti javni prijevoz, živjeli smo u manjem stanu, a umjesto u restoranima jeli smo kod kuće, sami smo pripremali hranu. Tako smo uštedjeli zaista jako puno”, ispričao je par danas težak milijune koje mahom ima u dionicama. Za Franoosh TV su otkrili i kako su legalno izbjegli plaćanje poreza pri štednji te kako su uštedjeli na zdravstvenom osiguranju.

Danas mjesečno žive od 4 tisuće dolara (28 tisuća kuna), a posljednje tri godine provode putujući svijetom, od Meksika i Gvatemale do Tajvana i Belizea, piše Business Insider. Svima poručuju da ne moraju raditi cijeli život kako bi se umirovili.

NASLIJEDILI, ALI I ZARADILI: 10 najbogatijih parova na svijetu

Gocurrycracker.com/Business Insider/Danas.hr

Povratak na Net.hr