ATRAKTIVNA ASMA

PRVI INTERVJU LIJEPE ASADOVE SUPRUGE OD POČETKA RATA: ‘Pustinjska ruža’ progovorila o ponudama da napusti muža

Asma al-Asad, supruga predsjednika Sirije u kojoj pet i pol godina bijesni građanski rat, kazala je u intervjuu objavljenom danas da je u više navrata odbacila ponude da napusti zemlju zajedno sa svojom djecom.

“Nikada nisam pomislila da bih mogla biti negdje drugdje.  Nudili su mi mogućnost da napustim Siriju ili, bolje reći, da pobjegnem iz Sirije”, rekla je 41-godišnja prva dama u prvom intervjuu za strane medije otkako je počela pobuna 2011.

“Te su ponude uključivale sigurnosna jamstva i zaštitu za moju djecu, pa čak i financijsku sigurnost”, rekla je Asam al-Asad i objasnila: “Ne morate biti genijalac da shvatite što su zapravo željeli. Nikad se nije radilo o dobrobiti ili o mojoj djeci – bio je to hotimičan pokušaj da se razbije povjerenje naroda u njegova predsjednika”.

STRAVIČNO: Bašar al Asad baca zabranjene bombe na vlastiti narod

Zaposlena u investicijskoj banci, Asma se 2000. udala za predsjednika Bašara al-Asada šest mjeseci nakon što je on preuzeo dužnost poslije smrti brata Hafeza i bila je predstavljena kao moderna strana dinastije Asad.

Atraktivna i elegantna žena bila je miljenica medija pa ju je američki Vogue nazvao “Putinjskom ružom”, no mediji su je zatim oštro kritizirali zbog šutnje prvih godina rata.

U posljednje dvije godine njezina je uloga mnogo aktivnija. Dok je u sirijskom sukobu rastao broj žrtava na najmanje 300.000, Asma se pojavljivala na snimkama uz djecu, sportaše i diplomce, što su Sjedinjene Države osudile kao prezira vrijednu kampanju odnosa s javnošću.

BARACK OBAMA: “Bašar al Asad je tiranin koji na nedužnu djecu baca bombe”

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr