banner

ORGIJE U BRUXELLESU

ORBAN I EKIPA BIJESNI NAKON GEJ ORGIJA: Mađarskom kruži teorija o ovom skandalu, za sve krive špijune vodeće zemlje Unije…

Desnica u Mađrskoj, ali i neki lijevi mediji ne isključuju mogućnost da iza gej-skandala u koji je upleten Orbanov bliski suradnik Jozsef Szajer stoji njemačka tajna služba ‘smještajući’ time samome Orbanu zbog veta kojeg je Mađarska stavila u Bruxellesu na krizni proračun Europske unije

Politički skandal potresa Mađarsku i njeno ultrakonzervativno vodstvo na čelu s Viktorom Orbanom nakon što je policija tijekom lockdowna upala na u podrum jednog gej-bara u središtu Bruxellesa i među dvadesetak osoba koje su ondje orgijale zatekla i mađarskog europarlametaca Jozsefa Szajera. Szajer, član Orbanovog Fidesza, pokušao je uteći kroz prozor, ali nije uspio.

Riječ je o jednom od najbližih Orbanovih suradnika i suosnivaču stranke Fidesz, poznatom i po svojim homofobnim stavovima (sic!). Szajer je na političkoj sceni već 30 godina, a provladin dnevnik Magyar Hírlapa hvali ga kao “najpoznatijeg i najpriznatijeg mađarskog zastupnika u Europskom parlamentu” gdje je u četiri mandata i do ovog skandala proveo čak 16 godina. Szajer je smjesta, pod neodrživim pritiskom ovog skandala, podnio ostavku na sve političke dužnosti.

ILEGALNO ORGIJANJE U BELGIJI: Briselska policija upala na tulum u podrumu gay bara; Uhićeno 25 osoba, među njima EU zastupnik

Policija ih gole legitimirala, kod Szajera našli ecstasy

Britanski Independent piše  da je belgijska policija, upavši na tulum u gej-baru Monroe, od svih dvadesetak osoba koje su zatekli zatražila osobne iskaznice iako su odreda bili goli. Svi će biti kažnjeni s po 250 eura zbog kršenja epidemioloških mjera. Policija također tvrdi da je kod Szajera pronašla drogu, što on odlučno demantira.

“Nisam se drogirao. Ponudio sam policiji da me na licu mjesta testira na drogu što oni nisu učinili. Policija je priopćila da je pronađena tableta ecstasyja. Nije bila moja i ne znam tko je to plasirao. (…) Žao mi je što sam prekršio pravila okupljanja, bilo je to neodgovorno s moje strane i snosit ću sve sankcije koje dolaze s tim. Molim svoju obitelj, kolege i birače da procijene moje posrtanje u svjetlu trideset godina ustrajnog i predanog rada. Ovo posrtanje bilo je osobno i za njega sam isključivo ja odgovoran. Nemojte ga širiti na moju zemlju ili moju političku zajednicu”, prenio je Szajerove riječi Magyar Hirlap.

‘Pričamo, popijemo piće, u međuvremenu se malo seksamo…’

Organizator raskalašenog tuluma, 29-godišnji David Manzheley, tvrdi pak da Szajera ne poznaje.

“Nisam poznavao tog čovjeka. Nisam znao da je europarlamentarac. Na svoje zabave pozivam prijatelje, a oni dovode druge prijatelje”, kazao je Manzheley belgijskim medijima.

On ne vidi problem u onome što je ekipa na njegovom tulumu radila.

“Popručamo, popijemo piće, baš kao u kafiću. Jedina je razlika u tome što se u međuvremenu međusobno seksamo. Ne vidim što je tu loše. Svi smo odrasli, sve je na međusobnom pristanku”, kazao je domaćin tuluma koji je skupo koštao Szajera.

MAĐARSKI POLITIČAR NAPUSTIO FIDESZ: Pokušao pobjeći s gay partija u Bruxellesu za vrijeme ‘lockdowna’

Teorija o njemačkoj tajnoj službi

Szajerova politička sudbina ovime je  zapečaćena. I sam Orban ustvrdio je da su njegovi postupci “neobranjivi” jer se protive načelima Fidesza i tradicionalnim kršćanskim vrijednostima koje ta stranka zagovara.

“Nećemo zaboraviti niti odbaciti njegovih 30 godina rada, ali njegov čin je neprihvatljiv. On je nakon toga donio jedinu primjerenu odluku – ispričao se i podnio ostavku”, kazao je mađarski premijer.

No, čini se da ovaj skandal neće tek tako biti gurnut u zaborav. Tumačeći ga, krajnje desni Orbanovi saveznici u Mađarskoj, ali čak i protivnici s ljevice posegnuli za teorijom zavjere tvrdeći da je Szajeru skandal namješten. Točnije, da ga je namjestila njemačka tajna služba kako bi osujetila “mađarsko-poljski rat za neovisnost u Bruxellesu”. I Mađarska i Poljska u sporu su s EU oko proračuna za upravljanje krizom te na njega zasad stavljaju veto.

Provladin Magyar Hirlap piše kako je bivši čelnik ultradesnog Jobbika, Gábor Vona, uvjeren da je zbog veta u Bruxellesu ovaj skandal Orbanu namjestila njemačka tajna služba. Vona tvrdi da je i ranije bilo sličnih skandala i orgija na kojima su sudjelovali diplomati, ali da njihovi identiteti nisu bili objavljivani, barem ne odmah.

Na orgijama je bilo još europarlamentaraca?

Čak i lijevo orijentirani portal hvg.hu u svome članku ne isključuje mogućnost da su strane tajne službe uključene u ovaj skandal te da su na meti možda još neki osim Szajera.

“I u ovom slučaju postavlja se pitanje zašto belgijski tisak ne može otkriti identitet ostalih diplomata koji su prisustvovali zabavi”, piše lijevi hvg.hu koji barata informacijom da su na istom tulumu u gej-baru bila i “najmanje dvojica” diplomata iz Poljske i Estonije, ali da njihova imena, barem zasad, nisu procurila u javnost.

Independent pak piše kako Szajerov identitet možda uopće ne bi dospio do javnosti da on, prilikom upada policije, nije pobjegao kroz prozor te pokušao uteći penjući se uz oluk, prilikom čega je raskrvario ruke. Kada ga je policija uhvatila, on se navodno odmah pozvao na dipomatski imunitet.

Kako god bilo, Szajer je ovim skandalom duboko potkopao temelje Orbanove stranke. Independent podsjeća da je baš on uvelike pridonio da se u novi mađarski ustav ugradi odredba da “Mađarska štiti instituciju braka kao zajednicu muškarca i žene” te amandman prema kojemu samo heteroseksualni bračni parovi mogu usvajati djecu, čime su ograničena prava i slobode LGBT osoba.

Na koncu, podsjetimo da je i karikaturist Net.hr-a Siniša Mareković prvi ponudio teoriju prema kojoj su Szajeru “smjestili”:

Povratak na Net.hr