OPSADNO STANJE U FERGUSONU U prosvjedima upucana dva policajca

Dva policajaca upucana su ispred Policijske postaje u Fergusonu, u predgradu St. Louisa, nesto iza ponoci tijekom prosvjeda zbog kojih je i sef policije dao ostavku.

Fotografije koje su se pojavile na internetu pokazuju kako je jedan od policajaca odnesen s mjesta zlocina. Jedan od svjedoka navodnog ubojstva rekao je kako je cuo nekoliko pucnjeva, a zatim vidio policajca kako lezi na tlu.

Podsjetimo, sef policije Fergusona, kojeg je ministarstvo pravosuda optuzilo za rasizam, predao je ostavku, obznanio je taj policajac lokalnom listu St Louis Post-Dispatch.

Thomas Jackson je u pismu koje je objavio taj list naveo da sa zaljenjem objavljuje ostavku na mjesto sefa policije, te da mu je bila cast sluziti tom velikom gradu.

Prema dnevnom listu ostavka ce stupiti na snagu 19. ozujka.

Ostavka je uslijedila nakon objave optuzujuceg izvjesca ministarstva pravosuda koje je preciziralo rasisticke postupke policije i gradske uprave Fergusona, grada u kojem su proslog ljeta izbile pobune nakon sto je bijeli policajac ubio nenaoruzanog mladog crnca.

Sesta osoba koja napusta funkciju

Thomas Jackson je sesta osoba koja je napustila funkcije nakon tog izvjesca objavljenog prije tjedan dana, medu kojima su jedan sudac i visoki duznosnik grada, jedan duznosnica suda koja je pisala rasisticke poruke putem elektronicke poste i dvojica policajca.

Americki ministar pravosuda Eric Holder je izjavio da je spreman razotkriti policiju Fergusona nakon objave tog izvjesca.

Ferguson, grad s vecinskim crnackim stanovnistvom, ima bjelacku upravu.

Povratak na Net.hr