NESREĆA U BRITANIJI

OPREZ, UZNEMIRUJUĆ VIDEO: Zabio autobus na kat pun navijačica u Audi koji je stajao u zaustavnoj traci

78-godišnji vozač autobusa na kat osuđen je zbog uzrokovanja teške prometne nesreće u kojoj je poginulo troje ljudi. On se autobusom zabio u Audi koji je stajao na cesti u zaustavnoj traci, s upaljena sva četiri žmigavca, piše Daily Mail.

Do teške nesreće došlo je u Bedfordshireu u Velikoj Britaniji. 59-godišnji Allan Evans taman je završavao ulijevanje ulja i pripremao se za kretanje, kada se Peters svom brzinom zabio u stražnji dio njegova automobila. U teškoj nesreći poginuli su Evans i njegovi suputnici, 20-godišnji Tom Aldridge i 23-godišnji Nathan Reeves. Suputnica koja je sjedila na suvozačkom mjestu pretrpjela je frakture lubanje, kukova, rebara, a probijeno joj je i plućno krilo.

U vrijeme nesreće osuđeni Peters je prevozio 62 navijačice, a vozio se zaustavnom trakom koja je namijenjena za uporabu u hitnim slučajevima. Kočnice je pritisnuo tek 0.4 sekunde prije stravičnog sudara. Tijekom vožnje uopće nije primijetio Audija na cesti.

Peters je zanijekao odgovornost za smrt tri osobe zbog opasne vožnje, a priznao je krivnju za smrt prouzročenu neopreznom vožnjom.

Povratak na Net.hr