OTKRIO VISOKI IZVOR

OPASNA RADIKALIZACIJA U BiH: Stvari izmiču kontroli, a na politiku prema Hrvatskoj velik utjecaj ima turski predsjednik Erdogan

U susjednoj Bosni i Hercegovini dolazi do sve veće radikalizacije, a islamska zajednica u toj zemlji nema kontrolu nad situacijom. Moguće je da svime upravlja kontroverzni turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Retorika iz BiH postala je u posljednje vrijeme izrazito neprijateljska prema Hrvatskoj, rekao je to za RTL visoki izvor s Pantovčaka.

Izetbegović svaki dan telefonira s Erdoganom?

Razlog tome mogao bi biti da tamošnja islamska zajednica nema stvari pod kontrolom pa je radikalizacija sve veća, a politikom u toj zemlji navodno gotovo da upravlja turski predsjednik Erdogan. S njime se Bakir Izetbegović telefonski čuje gotovo svakog dana.

Isti je izvor s Pantovčaka za RTL rekao i da bi se za vrijeme posjeta srbijanskog predsjednika Vučića Hrvatskoj trebali riješiti neki konkretni problemi. Navodno je on spreman napraviti neke korake zbog povjerenja koje postoji između njega i Kolinde Grabar Kitarović. Čak je moguće da će se Vučić tijekom posjeta Hrvatskoj sastati i s hrvatskim braniteljima. S njima bi trebao razgovarati o postavljanju ploče u Stajićevu.

Presudni razgovor s Putinom

Kada je riječ o ploči HOS-a u Jasenovcu, s Pantovčaka tvrde da će predsjednica podržati svaku odluku koju Vlada o tome donese, a dodaje se i da je pozdrav ‘za dom spremni’ kompromitiran od strane ustaša.

Izvor je otkrio i da bi predsjednica tijekom puta u Rusiju s tamošnjim predsjednikom Vladimirom Putinom trebala voditi presudan razgovor o Agrokoru i Sberbanci. Kada je pak riječ o putovanju u New York, na njega će predsjednica poslati premijera Andreja Plenkovića.

IPAK NEĆE IĆI S PLENKOVIĆEM U NEW YORK: Idući mjesec predsjednica se u Moskvi sastaje s Putinom

Povratak na Net.hr