PROMETNA NESREĆA

OPASNA POTJERA U SLOVENIJI: Kombi pun migranata bježao od policije i izletio s ceste, vozač uhvaćen

Policijska patrola pratila je kombi vozilo marke Mercedes Vito austrijskih registarskih oznaka za koji je sumnjala da je ilegalno ušlo u Sloveniju

Više je osoba ozlijeđeno, od kojih jedna teže, u nesreći koja se u srijedu ujutro dogodila u Sloveniji, tijekom potjere policije za vozilom u kojemu je bilo 20 ilegalnih migranata iz Afganistana.

Nesreća se dogodila nešto prije pet sati ujutro na lokalnoj cesti Razkrižje – Veščica kod Ljutomera. Policijska patrola pratila je kombi vozilo marke Mercedes Vito austrijskih registarskih oznaka za koji je sumnjala da je ilegalno ušlo u Sloveniju, potvrdila je policija.

Praćeno vozilo je u zavoju zbog neprilagođene brzine izletjelo s ceste, a u njemu je policija otkrila 20 ilegalnih migranata. Prema prvim podacima, osmero ih je kombiju ozlijeđeno, od kojih jedan teže, i smješteni su u bolnicu. Uz ekipe hitne pomoći, na mjestu nesreće pomagali su i vatrogasci. Odmah nakon izlijetanja s ceste, vozač je pokušao pobjeći, ali je uhvaćen. Riječ je o ukrajinskom državljaninu koji će biti optužen za ilegalan prijelaz granice i trgovinu ljudima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr