TAJNOVITA BRINETA

‘ONA JE ŽENA KOJA U POTPUNOSTI RAZUMIJE TRUMPA’: Djevojka iz predgrađa dogurala do savjetnice predsjednika u Bijeloj kući!

Za Hope Hicks mediji su nerijetko govorili da je žena koja u potpunosti razumije Donalda Trumpa. Riječ je o osobi zaduženoj za odnose s javnošću u predsjedničkoj kampanji i tek imenovanoj asistentici predsjednika te direktorici za strategijske komunikacije u Bijeloj kući.

Ta 28-godišnja mlada dama iz bogatog je predgrađa New Yorka gdje je odrastala i pohađala školu. Kao dijete se bavila manekenstvom, a sa svega 11 godina njezina ljepota je privukla agente Ralpha Laurena pa su nju i njenu sestru angažirali da im bude model. Još tada je govorila da bi se, ako ne uspje u glumi što joj je bila želja, jednog dana voljela baviti politikom.

Diplomirala je na Sveučilištu Suthern Metodist u Dallasu, a oni koji je poznaju kažu da je oduvijek bila odličan timski igrač, ali i da zna odvesti tim do pobjede.

Karijera joj je počela 2012. kada se pridružila tvrtki za odnose s javnošću Hiltzik Strategies. Ondje je surađivala s Trumpovima i potom prešla Ivanki Trump kojoj je prije predsjedničke kampanje vodila odnose s javnošu u njenom carstvu za odjeću i nakit. Inače, u PR-u su joj radili i otac i djed.

‘Gospodin Trum ju je posjeo i rekao joj…’

Do ulaska u Trumpovu kampanju Hicks nije imala političkog iskustva . U siječnju 2015. godine Trump je pozvao u svoj ured i prema riječima nejne majke priopćio joj da će biti glavna osoba za odnose s javnošću.

“Gospodin Trump ju je posjeo i rekao joj: ‘Ovo je tvoj novi posao’ Bila je šokirana”, opisala je za NyTimes Caye Cavender Hicks. Tada je preselila iz stana koji je dijelila sa sestrom u Trumpovo carstvo.

Smatraju je osobom za odnose s javnoću s nedvojbeno najmanje kredibiliteta u modernoj povijesti predsjedničkih politika. A za novinare ona je nerijetko osoba koja odašilje ljutite mailove svog šefa koje potpisuje s “Pozdrav, Hope” ili osoba koja zna kada je najbolji trenutak za postaviti Donaldu Trumpu određeno pitanje.

“Njena najveća uloga je njeno povezivanje s njim. Ona ga razumije u potpunosti” kaže jedan od republikaca Paul Manafort, dok Ivanka Trump ističe da je Hicks zaslužila povjerenje njenog oca.

Sam Trump za Hicks će reći da ima odličnu moć prosuđivanja, daje odlične savjete, da je sramežljiva i samozatajna što potvrđuje i u jednom od svojih nastupa, jednim od rijetkih u kojem se Hicks obratila građanima.

Njen otac tvrdi da je Hicks veliki borac, a cijela obitelj ponosna je na nju. Prijetlji i bivše kolege su je opisujući za Washington Post okarakterizirali kao odanu, simpatičnu i prilagodljivu.

Hicks je ušla među Forbsove zvijezde ispod 30 godina koje će mijenjati svijet. Otkrila je kako nikada nije ni sanjala da će biti na mjestu na kojem je te istaknula da je vrlo zadovoljna svojim postignutim rezultatima.

Ne čudi, očito bez nje stvari u odnosima s javnošću kod Trumpa teško idu jer se i sam novi glasnogovornik Bijele kuće itekako oslanja na njene informacije što je pokazao i na svojoj prvoj konferenciji za medije kada ju je zamolio da mu potvrdi je li se Donad Trump u potpunosti povukao iz poslova u svojim tvrtkama.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr