STARA I SAMA

OMILILO JOJ SE: Pacijentica punih 11 mjeseci odbijala izaći iz bolničkog kreveta

Umirovljenica koja je blokirala bolnički krevet još 11 mjeseci nakon što je odbila napustiti bolnicu napokon je izbačena i kažnjena sa 66.500 kuna nepodmirenih troškova, piše Mirror.

Diane Price (79) primljena je u privatnu subu na odjelu te rehabilitaciju na dva tjedna nakon što je slomila nogu u svibnju prošle godine.

GLUMIO TEŠKU BOLEST KAKO BI IZBJEGAO PRAVDU: Sudac ga kaznio dodatnim zatvorom

Odlučno odbijala čak i molbe šefova bolnice

U studenom je dobila potvrdu da je ozdravila te da može otići doma te su je čak šefovi bolnice Lewes Victoria u istočnom Sussexu, u Engleskon, osobno molili da ode kući, no starica je kategorički odbijala pomaknuti se.

Osoblje ju je čak uspjelo nekako ugurati u ambulantno vozilo koje ju je trebalo odvesti doma, ali ona je iskočila iz njega i otišla natrag u bolnicu, u “svoj krevet”.

Britansko javno zdravstvo nije imalo izbora nego odvesti stvar pred sud, gdje je sutkinja presudila kako nema razloga zašto se umirovljenica ne bi mogla vratiti svojoj kući, dodavši kako je bolnica bila “ostavljena u situaciji da je jako potreban krevet bio zauzet više od godinu dana”.

Price uz to mora platiti i 8.000 funti (66.500 kuna) novonastalih troškova.

‘Bolnica iskorištava ranjivu staricu’

Price je navodno izvedena iz bolnice ovog ponedeljka u 10 sati ujutro, po lokalnom vremenu. Kasnije se saznalo kako je uskoro zaprimljena u drugu bolnicu nakon što je nazvala hitnu pomoć i požalila se kako ne može koristiti toalet u svojoj kući niti hodati.

“Slučaj koji su oni predstavili sastoji se od laži i šokira me i sama pomisao kako su željeli napraviti žrtveno janje od jedne stare, ranjive žene kako bi prikrili vlastite nedostatke u skrbi”, rekla je Price.

“Kažu kako sam rehabilitirana, ali ne mogu se sama o sebi brinuti. Bilo mi je slabo od svega toga i pokušala sam si oduzeti život, toliko sam bila uzrujana”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr