MEĐU NJIMA BILO DJECE

OKO 40 MIGRANATA POBJEGLO IZ KAMIONA U AUSTRIJI: Od Rumunjske putovali bez ventilacije, skoro su se ugušili

Migranti su istražiteljima rekli da su raznim rutama stigli iz Turske u Rumunjske, a da su im krijumčari to naplatili između 6.000 i 8.000 eura

Četrdesetak migranata naguranih u kamion bez ventilacije preživjelo je put od Rumunjske do Austrije, objavila je u srijedu austrijska policija.

Državljani Sirije, Iraka i Turske, među kojima je šestero djece, pobjeglo je nakon što su signalizirali vozaču da stane u gradiću Bruck an der Laitha blizu glavnoga grada Beča.

“Svjedoci prenose kako su migranti strahovali za svoje živote i da im je pozlilo zbog nedostatka kisika”, priopćila je policija, dodavši da se velik dio njih tijekom putovanja onesvijestio.

ILEGALNI MIGRANTI LUTALI ZAGREBOM: Došli na tek nekoliko metara od MUP-a, nepoznato tko ih je prokrijumčario

Krijumčarima platili između 6.000 i 8.000 eura

Policija je prošle srijede ulovila 38 ljudi nakon što su pobjegli iz vozila. Migranti su kazali kako se u Rumunjskoj sveukupno ukrcalo 43 ljudi, što znači da je dio njih uspio pobjeći austrijskim snagama sigurnosti. Pritvoren je i vozač turskog državljanstva.

Migranti su istražiteljima rekli da su raznim rutama stigli iz Turske u Rumunjske, a da su im krijumčari to naplatili između 6.000 i 8.000 eura.

Ovaj je slučaj podsjetio na kobni incident iz 2015. kad je u blizini istog gradića u napuštenom kamionu pronađeno 71 tijela migranata.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr