PRETRESI I UHIĆENJA

OKLOPNA VOZILA S KOSOVSKIM SPECIJALCIMA UŠLA NA SJEVER ZEMLJE! Uhitili policajce zbog ubojstva Olivera Ivanovića

Policija Kosova objavila je da je uhićen policajac koji se dovodi u vezu s ubojstvom Olivera Ivanovića, no uhićen je i još jedan policijski službenik kod kojeg je pronađeno oružje

Jutros oko 5.50 na sjever Kosova i Metohije ušlo je više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU-a zajedno s oko stotinu specijalaca, javlja Blic. Policija Kosova objavila je da je uhićen policajac koji se dovodi u vezi s ubojstvom Olivera Ivanovića. No, uhićen je i još jedan policijski službenik kod kojeg je pronađeno oružje. Nakon toga su se specijalci povukli. Podsjetimo, Ivanović je ubijen u siječnju 2018. pred uredom svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici, u dijelu grada većinski naseljenom srpskom manjinom.

Jedna od glavnih meta ove operacije bio je narednik operativne KPS regije Sjever, Željko Bojić. Tu informaciju je medijima dao šef Ureda za KiM Marko Đurić. Kazao je da su Bojiću jedinice ROSU-a upale u stan te izvršile pretres. Navodno su mu odveli sina u nepoznatom smjeru. Osim toga, kazao je da je drugi uhićeni policajac Rade Basara koji je radio na važnim slučajevima, prenosi Blic.

“Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Poseban odjel, a koji je rezultirao uhićenjem osumnjičenog policajca (RB) uključenog u nalog za pretragu”, stoji u priopćenju kosovske policije.

KAMERE SNIMILE UBOJSTVO OLIVERA IVANOVIĆA: ‘Ubijen je hicima iz duge devetke, imamo određene tragove…’

Oklopna vozila već upala na sjever Kosova u svibnju

Potkraj svibnja ove godine se u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici oko šest sati ujutro čula sirena za uzbunu kada su jedinice ROSU-a upale na teritorij svih četiriju srpskih općina na sjeveru Kosova i Metohije. Akcija je provedena na teritoriju spomenutih općina te je trajala preko šest sati. Poslije toga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naložio punu borbenu spremnost Vojske.

U akciji je uhićeno 28 osoba, od kojih 23 Srba. Među uhićenima je bilo i policajaca i civila osumnjičenih za sudjelovanje u organiziranim kriminalnim grupama, zloupotrebu službenog položaja, krijumčarenje i podmićivanje. Akcija kosovske policije dogodila se i 29. i 30. svibnja kada su uhićena dvojica policijskih službenika, D.P. i V.T., kao i pripadnica Kosovske policije B.T. 

U kolovozu je prištinski Osnovni sud svim uhićenima produljio mjeru pritvora.

RASTE NAPETOST U SRBIJI ZBOG ATENTATA NA OLIVERA IVANOVIĆA: ‘Uvjeren sam da ovo ne potječe iz naše zemlje’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr