BIT ĆE GUŽVE

SPREMITE SENDVIČE, OJAČAJTE ŽIVCE: Idete li od nedjelje u Sloveniju morate znati ovo…

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom od nedjelje treba očekivati velike gužve i kolone vozila zbog odluke sindikata slovenskih policajaca da eskaliraju svoj “bijeli štrajk” započet prije mjesec i pol dana, upozorilo je u srijedu više slovenskih medija.

Sindikati navode nisu željeli ni potvrditi niti zanijekati, navevši samo da će od nedjelje na žalost posljedice štrajka koji su poveli zbog plaća i uvjeta rada osjetiti i građani jer će zbog “ignoriranja” njihovih zahtjeva od strane vlade u nedjelju popodne i cijeli ponedjeljak provoditi “mjere koje će osjetiti svi građani”.

Eskalacija štrajka

Kako navode mediji, riječ je o eskalaciji štrajka koji se do sada nije posebno osjećao, pa će slovenska pogranična policija u spomenute dane dosljedno izvoditi sve predviđene policijske zadaće, uključujući detaljan pregled dokumenata, putnika i vozila, što će izazvati zastoje u putničkom prometu, ali i stvoriti kolone teretnih vozila na graničnim prijelazima, te posljedičnu ekonomsku štetu.

IMA SE, MOŽE SE: Hrvati masovno krenuli na skijanje i stvorili gužve na Bregani

Vlada odbija sindikat

Policijski sindikati nezadovoljni su dosadašnjim pregovorima s vladom oko povećanja njihovih plaća i isplate prekovremenih sati, te navode da su se s vladinom grupom za pregovore zadnji put sastali u zadnjem tjednu pred Novu godinu, bez ikakva rezultata.

Prema ocjenama vlade ispunjavanje zahtjeva policijskog sindikata državu bi stajalo dodatnih 90 milijuna eura godišnje, a pristajanje na njihove zahtjeve da im se povećaju plaće izazvalo bi slične zahtjeve i kod drugih u javnom sektoru.

NA SKIJANJE POD ROTIRKAMA: Što kaže Reiner, a što u Mostu

Povratak na Net.hr