banner

MUČI GA KONTROLA

ODLUKA O KARANTENI MALO LJUTI HRVATE U BIH: ‘Nikakva granica, pa ni europska neće podijeliti narod!’

Uvođenje dvotjedne karantene za građane BiH, Crne Gore, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije izazvalo je oštra reagiranja u Bosni i Hercegovini, a u medijima se nagovješćuje mogućnost da se uzvrati istim mjerama.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da odluka Hrvatske o privremenom uvođenju dvotjedne karantene za građane te zemlje zbog sprječavanja širenja koronavirusa ‘malo ljuti’ tamošnje Hrvate, ali da neće nikada podijeliti sunarodnjake.

GRAĐANI SU POTPUNO ZBUNJENI: Tko iz BiH i Srbije na kraju ne mora u samoizolaciju? Stiglo pojašnjenje…

‘Ograničavanje kretanja nas je iscrpilo

“Malo se ljutimo kad nam dođe poruka iz Hrvatske pa je dočekamo na različite načine jer je nas upravo ograničavanje našeg kretanja iscrpilo u prethodna dva ili tri mjeseca na psihološki i drugi način”, kazao je Čović u Mostaru na obilježavanju ‘Lipanjskih zora’, prve vojne pobjede u ratu u BiH u dolini Neretve nad srpskim agresorom koju su zajednički izvele postrojbe HV-a i HVO-a. Uvođenje dvotjedne karantene za građane BiH, Crne Gore, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije izazvalo je oštra reagiranja u Bosni i Hercegovini, a u medijima se nagovješćuje mogućnost da se uzvrati istim mjerama.

‘Hrvatski narod je jedinstven’

Čović je pak dodao kako se u komunikaciji s vlastima u Zagrebu nastoji promijeniti odluka poručujući kako Hrvate iz dviju država neće podijeliti nikakva granica. “Hrvatski narod je jedinstven narod s obje strane ove naše granice i to neće nikakva društvena, i bilo kakva europska i slična granica promijeniti”, rekao je predsjednik HDZ-a BiH.
Dodao je kako je jedinstvo hrvatskoga naroda potrebno kako bi se osigurala jednakopravnost bosanskohercegovačkih Hrvata s druga dva naroda.

“Ostanimo zbijenih redova jer ćemo na taj način poslati jasnu poruku i predstavnicima druga dva naroda u BiH, međunarodnim institucijama i braći u Republici Hrvatskoj da je ovo domovina hrvatskog naroda, na koju smo ponosni i koju želimo organizirati na način da nas predstavljaju legitimni predstavnici u svakom dijelu BiH”, istaknuo je Čović.

Povratak na Net.hr