UZNEMIRUJUĆE SNIMKE

ODBILA IDENTIFIKACIJU: Vojnici izrešetali djevojku jer nije htjela pokazati lice

Izraelski vojnici u Hebronu u utorak su ustrijelili 18-godišnju Hadil Hashlamoun, Palestinku jer im navodno nije htjela dati torbu na pregled niti pokazati lice na kontrolnoj točki. Vojnici su kazali da je djevojka napala jednog od vojnika nožem.

Ispalili su prema njoj 10 metaka, pet ju je pogodilo. Izraleska vojska nije dozvolila liječnicima da se približe djevojci tridesetak minuta, javlja RT.

U torbi je imala knjige

“Izvršene su tri operacije nad njom. Liječnici su joj uklonili dio utrobe. Ubio ju je metak koji ju je pogodio u prsa”, rekao je otac nesretne djevojke.

Prema pisanju tamošnjih medija, djevojka je odbila pokazati što ima u torbi i skinuti veo s lica. Izraelski vojnici tvrde da je djevojka terorist te da je pokušala nožem ubosti jednog od njih.

Nedugo nakon incidenta javili su se svjedoci i kazali da djevojka nije nikoga napala nožem te da je vjerojatno ustrijeljena jer je odbila pokazati lice. U torbi je imala samo knjige.

Ovaj incident dogodio se nekoliko dana nakon što je jeruzalemski gradonačelnik  Nir Barkat dozvolio policiji korištenje vatrenog oružja protiv osoba koje bacaju kamenje na civile ili policiju.

Kratko nakon toga objavljen je uznemirujući video u kojem se vidi kako snajperist pogađa dječaka koji baca kamenje preko neke ograde. Dječak je pogođen u nogu no uspio je pobjeći. Komentar uz taj video bio je: “Želiš bacati kamenje? Ulovi metak.”

 

Povratak na Net.hr