ZARAZIO SE U BOLNICI

OD KORONAVIRUSA PREMINUO LIJEČNIK (37) IZ BANJE LUKE: ‘Brinuo se za najkritičnije pacijente, a bitku protiv ovog neprijatelja nije dobio’

Mladi liječnik iza sebe je ostavio dvoje djece i trudnu suprugu

Liječnik Marko Pekija iz Klinike za intenzivnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) preminuo je nakon više od mjesec dana borbe s koronavirusom.

Ostavio trudnu suprugu i dvoje djece

“Liječnici, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegij što su poznavali uvaženog mladog liječnika, te što su imali priliku s njim surađivati. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i entuzijazma pred kojim je bila blistava karijera. Dr. Pekija je radio u Klinici intenzivne medicine za nekirurške grane UKC RS zbrinjavajući najkritičnije pacijente i spašavajući brojne živote, nažalost, bitku protiv nevidljivog neprijatelja nije dobio”, priopćila je Klinika, dodajući kako je iza sebe ostavio trudnu suprugu i dvoje djece.

Portal nezavisne.com piše kako je dr. Pekija bio na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa te se zarazio od pacijenta kojeg je liječio. U više od mjesec dana borbe s bolesti COVID-19, 18 dana je bio na respiratoru.

U BiH 168 novih slučajeva

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je potvrđeno 168 novih slučajeva zaraze koronavirusom, devetero osoba, među kojima je i jedan liječnik, je umrlo, dok u bolnici u Tuzli pokušavaju utvrditi je li se kod dvije osobe koja su ranije oboljele od COVID-a infekcija vratila u nekom novom obliku.

Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo, u Federaciji BiH testirana su 1133 uzorka pri čemu je zaraza potvrđena kod 129 osoba, dok je u Republici Srpskoj nakon testiranja 586 uzoraka potvrđeno kako je njih 39 pozitivno na virus SARS-CoV-2.

Povratak na Net.hr