MAČISTIČKI ISPADI

OBRAČUN KANDIDATA: Clinton napala Trumpa jer je novinarku vrijeđao zbog menstruacije

Hilary Clinton, vjerojatna kandidatkinja demokrata na idućim američkim predsjedničkim izborima, osudila je svog republikanskog rivala Donalda Trampa zbog verbalnog napada na novinarku tijekom prošlotjedne debate republikanskih kandidata na CNN-u.

“Mislim da je taj čovjek baš pretjerao. Njegov komentar je bio uvredljiv i nečuven”, kazala je Hilary Clinton na skupu u New Hampshireu.

Odbio joj se ispričati

Donald Trump je novinarki Megyn Kelly, koja je moderirala suočavanje republikanaca na CNN-u, spočitao da je bila gruba prema njemu jer je – imala menstruaciju.

Točnije, rekao joj je da se “moglo vidjeti kako joj krv navire iz očiju i odakle sve ne” te da je za nju “nema neko naročito poštovanje”. Trumpov ispad izazvao je lavinu reakcija i među kandidatima njegove stranke, prenosi agencija Tanjug.

Na savjete da se ispriča novinarki zbog uvrede, Trump je oštro odgovorio da ga je “baš briga za nju”.

“Nečuveno je ono što je Trump rekao o Kelly, ali je nečuveno i sve ostalo što republikanci govore o ženama. Hvale se da će smanjiti izdvajanja za zdravstvenu skrb žena. Govore da će silovane žene morati zadržati dijete svog silovatelja”, poručila je Clinton svojim pristalicama u New Hampshireu.

donald trump

Gomilanje skandala

Kako bi postao republikanski kandidat za predsjednika SAD, Trump je u dosadašnjoj kampanji izrekao nevjerojatan niz skandaloznih izjava.

Inače, taj milijarder se hvalio kako je ranije uplatio velike svote Fondaciji Clintonovih. Štoviše, da e čuo s njezinim mužem, bivšim predsjednikom Billom Clintonom, prije nego što je krenuo u kampanju za predsjendičkog kandidata, a spomenuo je i da Hilary “nije imala izbora nego doći na njegovu svadbu”

Povratak na Net.hr