RUŽE I CRNI TRANSPARENTI

OBLJETNICA PADA VUKOVARA U BEOGRADU: ‘Osobe koje su činile zločine danas su nacionalni heroji u Srbiji’

”Inicijativa mladih” zajedno sa ”Ženama u crnom” organizirala je obilježavanje obljetnice pada Vukovara  danas u centru Beograda u Knez Mihajlovoj ulici.

‘Nikada nećemo zaboraviti zločine u Vukovaru”, “Žene u crnom za mir i pravdu” i “Odgovornost”, stajalo je na crnim transparentima, a sudionici su nosili i ruže, piše Dnevnik.hr.

Stefan Milosavljević, aktivist “Žena u crnom” rekao je kako su željeli izraziti suosjećanje i solidarnost sa žrtvama te da će sutra sudjelovati i na komemoraciji u Vukovaru.

Dodao je i kako 26 godina nakon zločina, Srbija opstruira suđenja za ratne zločine i pokazuje kontinuitet politike koja je dovela do zločina na prostoru Jugoslavije te da negira i relativizira zločine koji su se dogodili.

POTRESNA PRIČA SARAJEVSKOG FOTOGRAFA KOJI JE ’91. UŠAO U OKUPIRANI VUKOVAR: ‘Našao sam se u polju smrti, s desecima tijela’

“Žrtve nisu dobile pravdu na institucionalnom nivou u vidu kaznene odgovornosti. Osobe koje su činile zločine i osuđene su pred Haškim sudom poput Veselina Šljivančanina dio su javnog života i umjesto da predstavljaju stup srama, predstavljaju nacionalne heroje”, rekao je Milosavljević.

TUŽNA POVORKA U VUKOVARU: Tisuće koračale gradom, predsjednica stigla u braniteljskim čizmama i poslala poruku Srbiji

‘Podsjećamo da je Vukovar 1991. bio punih 87 dana pod opsadom JNA i paravojnih srpskih formacija. Više od 1.000 civila ubijeno je tada, a više od 25.000 ljudi ranjeno”, napisali su iz Inicijative mladih na Twitteru.

SKANDALOZAN NASLOV NA SRPSKOM PORTALU: ‘Kolinda stigla u Vukovar u ustaškim čizmama’

Povratak na Net.hr