TERORIZAM U PARIZU

OBJAVLJENO IME NAPADAČA IZ PARIZA: 39-godišnjak je otprije poznat vlastima, a već je bio u zatvoru zbog napada na policajca

Francuski javni tužitelj otkrio je identitet napadača na francuskom Champs Elyseesu koji je usmrtio policajca.

Riječ je o osuđivanom kriminalcu imena Karif Cheurfil koji je kalašnjikovom, s dva metka u glavu, upucao policajca, rekao je tužitelj François Molins novinarima u glavnom gradu Francuske, javlja BBC.

39- godišnji Karim Cheurfil otprije je poznat vlastima, a u zatvoru je već proveo nekoliko godina jer je pucao na policajca. Radi se o potencijalnom islamskom radikalu, pokazala su nova izvješća.

PROCURILA SNIMKA: Pogledajte dramatični obračun policije i napadača u Parizu. Otkriveni jezivi detalji iz njegove prošlosti

Kraj tijela napadača pronađena je poruka u kojoj se brane postupci samoproglašene Islamske države. Pretpostavlja se da je poruka ispala iz džepa napadača. Cheurfil je otprije poznat policiji te je imao je četiri kaznene presude.

Podsjećamo, u četvrtak je u središtu Pariza i poznatom turističkom okupljalištu usmrćen jedan, a ranjena još dvojica policajaca. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Povratak na Net.hr